Životné poistenie

Životné poistenie je určené na vykrytie finančných strát spojených so smrťou alebo nepriaznivou zmenou zdravotného stavu.

Pri životnom poistení máte na výber niekoľko možností.

Rizikové poistenie - hlavným poistným rizikom je smrť. V prípade úmrtia, poisťovňa vyplatí pozostalým poistnú sumu. Je možné pripoistiť si aj úrazy a choroby. Rizikové poistenie nie je spojené s investovaním.

Investičné životné poistenie - skladá sa z dvoch častí. Jedna časť je poistná ochrana (smrť, choroby, úrazy). Druhá časť je investičná. Vy sami sa rozhodnete, akým spôsobom financie investujete. Poisťovňa v tomto prípade negarantuje žiadnu výšku zhodnotenia.

Kapitálové životné poistenie - skladá sa z dvoch častí. Jedna časť je poistná ochrana (smrť, choroby, úrazy). Druhá časť je investičná. Poisťovňa investuje vaše prostriedky na základe vlastného uváženia a garantuje vám výšku zhodnotenia vašich úspor.

 

Poradňa

23858

Životné poistenie

Aký je rozdiel medzi rizikovým poistením a investičným poistením? Môžem životnú poistku ukončiť predčasne? Dá sa úrazové poistenie uzavrieť aj na k…
Čítať viac o Životné poistenie
23859

Ako si vybrať vhodné životné poistenie

Ako si správne nastaviť životné poistenie? Prečo mi pri zrušení poistenia poisťovňa nevráti všetky peniaze? Ovplyvňuje cenu poistenie vek a prekona…
Čítať viac o Ako si vybrať vhodné životné poistenie

Články z kategórie Životné poistenie

25634

Životné poistenie: Jednorázová výplata alebo renta? Aké doklady budete potrebovať?

Ako sa vypláca poistné plnenie zo životného poistenia? Predtým, ako vám ho poisťovňa vyplatí, budete musieť predložiť niekoľko dokladov. Kedy vám vyplatia sumu jednorázovo a kedy dostanete rentu?
05.09.2024 | Katarína Macková
Čítať viac o Životné poistenie: Jednorázová výplata alebo renta? Aké doklady budete potrebovať?
25625

Ako stanoviť výšku poistnej sumy pri životnom poistení?

Výška poistného krytia pri životnom poistení sa určuje individuálne, podľa životnej a finančnej situácie každého človeka. Je 50 tisíc euro veľa, málo, alebo tak akurát? Poradíme vám, ako sa zorientovať v týchto výpočtoch.
21.08.2024 | redakcia
Čítať viac o Ako stanoviť výšku poistnej sumy pri životnom poistení?
25623

Poistí poisťovňa človeka, ktorý sa vyliečil z rakoviny?

Bude „právo na zabudnutie“ pre vyliečených onkologických pacientov realitou aj na Slovensku? Oslovili sme Slovenskú asociáciu poisťovní.
19.08.2024 | redakcia
Čítať viac o Poistí poisťovňa človeka, ktorý sa vyliečil z rakoviny?
25585

Poistenie pracovnej neschopnosti: Ak ste chorí, buďte doma a liečte sa. Inak riskujete, že prídete o dávky

Poistenie PN vás môže finančne zachrániť v prípade dlhotrvajúcej choroby. Čo sa však stane, ak chorý nedodržiava liečebný režim a počas kontroly zo Sociánej poisťovne nebude doma? Čo ak sa zistí, že práceneschopnosť bola neoprávnená?
08.07.2024 | Katarína Macková
Čítať viac o Poistenie pracovnej neschopnosti: Ak ste chorí, buďte doma a liečte sa. Inak riskujete, že prídete o dávky
25547

Alzheimerova choroba sa objavuje už aj medzi päťdesiatnikmi. Slovenskí vedci pracujú na novej vakcíne.

Alzheimerova choroba je neurodegeneratívna porucha mozgu, pri ktorej dochádza k postupnej demencii a v súčasnosti stále nie je známa príčina jej vzniku. Počet chorých dramaticky narastá. Slovenskí vedci však už pracujú na liečbe, ktorá by mohla príčinu Alzheimerovej choroby úplne odstrániť.
05.06.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Alzheimerova choroba sa objavuje už aj medzi päťdesiatnikmi. Slovenskí vedci pracujú na novej vakcíne.
25533

V poistení nezabudnite na oprávnenú osobu. Takto ju môžete určiť, zmeniť a zrušiť.

Vysvetlíme vám význam oprávnenej osoby a odpovieme na praktické otázky, ako ju môžete určiť, zmeniť, či zrušiť. Poradíme, čo treba robiť v prípade rozvodu a aké obmedzenia sú pri maloletých oprávnených osobách.
22.05.2024 | Katarína Macková
Čítať viac o V poistení nezabudnite na oprávnenú osobu. Takto ju môžete určiť, zmeniť a zrušiť.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »

Vyberáme z banky.sk