Cestovné poistenie do Chorvátska - aktuálne porovnanie cien aj poistných limitov

Poistovne.sk sa pozreli nato, koľko zaplatíte za cestovné poistenie a čo za to dostanete. Poistky sa líšia aj v cene aj vo výške poistného krytia.

holiday-suitcase

2 dospelí na 10 dní do Európy

Na webových stánkach poisťovní sme do kalkulačky cestovného poistenia zadali modelový príklad 2 dospelí na 10 dní do Európy. Poisťovne nerozlišujú, či cestujete do Českej republiky, Rakúska, Chorvátska, Maďarska,...cena je stanovená s územnou platnosťou Európa.

Poistné limity a cena cestovného poistenia

tabulka

Samozrejme, tieto poistenia obsahujú aj ďalšie služby, ktoré nie sú uvedené v tabuľke, ako asistenčné služby, v niektorých prípadoch aj poistenie storna. Pokiaľ chcete mať poistením kryté aj náklady spojené s karanténou covid , overte si, či nebudete potrebovať pripoistenie. Napríklad v poisťovni Union si môžete dopoistiť pandémiu za 8 eur/ osoba.

Najjednoduchšie a najrýchlejšie si porovnáte cestovné poistenie cez online porovnávače poistenia, ktoré rovno umožnujú aj uzavrieť poistenie online. Online uzavrieť poistku môžete aj priamo cez webovú stránku poisťovne.

Poistné balíčky sa líšia cenou, poistnými rizikami i výškou krytia

Poisťovne majú v ponuke niekoľko rôznych balíčkov cestovného poistenia. Tie najlacnejšie zahŕňajú len poistenie liečebných nákladov a asistenčné služby. Tie najdrahšie sú zas komplexné a pokrývajú okrem liečebných nákladov aj zodpovednosť za škodu, batožinu, úraz, storno poplatky, či prerušenie zahraničnej cesty. Drahšie balíčky majú niekedy aj vyššie poistné krytie, nebýva to však vždy pravidlom.

Pri riešení poistnej udalosti (z poistenia batožiny, zodpovednosti za škodu) niektoré poisťovne uplatňujú spoluúčasť, čiže nevyplatia vám celú výšku škody.

Všetky limity a detailnejše informácie o cestovnom poistení nájdete na webe svojej poisťovne a v poistných podmienkach. Ani pri cestovnom poistení neexistuje jednoznačná odpoveď, ktoré z nich je najvhodnejšie. Cestovné poistenie si treba vybrať podľa charakteru dovolenky, na ktorú sa chystáte. Ak cestujete autom, je zbytočné priplácať za meškanie lietadla, radšej si poistite nepojazdné vozidlo. Ak cestujete do USA, siahnite po bezlimitnom cestovom poistení, lebo zdravotná starostlivosť v Amerike je veľmi drahá.

Vyberáme z Poistovne.sk

burst-reading-in-hospital

eRecept už funguje 10 rokov. Poznáte všetky jeho výhody?

Potrebujete lieky? Nemusíte chodiť do ambulancie, stačí zavolať.
19.04.2024 | redakcia
Čítať viac o eRecept už funguje 10 rokov. Poznáte všetky jeho výhody?
freelancer-typing-on-keyboard

Aký je rozdiel medzi oprávnenou osobou a dedičom?

Pri niektorých finančných produktoch je možné určiť oprávnenú osobu. Pozrite si, prečo sa ju oplatí určiť a aký je rozdiel medzi oprávnenou osobou a dedičom.
17.04.2024 | redakcia
Čítať viac o Aký je rozdiel medzi oprávnenou osobou a dedičom?
dentist-doing-checkup

Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit

Návšteva zubára sa niektorým Slovákom predraží. Ministerstvo zdravotníctva SR totiž po konzultácii s rezortom financií navrhlo revíziu v benefitoch zdravotných poisťovní. Dotkne sa pritom práve poskytovania zubného benefitu zdravotnými poisťovňami.
15.04.2024
Čítať viac o Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit

Vyberáme z banky.sk