Zdravotné poisťovne prichádzajú s novými benefitmi. Oplatí sa ich poznať, ušetriť môžete stovky euro

Medzi poistencami je jednoznačne najobľúbenejší dentálny benefit. Poisťovne ho rozširujú a pridávajú NOVINKU - Príspevok na oči.

person-holds-their-glasses-in-front-of-them

Finančné benefity platné od 1.1.2022

  VsZP Dôvera Union zdravotná poisťovňa
1) Príspevok na zuby (ročný) 60 € (2x30 € ) pre dospelých* na zubné ošetrenie aj dentálnu hygienu
30 € pre deti*
150 € (5x30 €) pre každého na zubné ošetrenie aj dentálnu hygienu
+30 € zubný balíček pre všetky 4-ročné deti
100 € pre každého na zubné ošetrenie
50 € pre každého na dentálnu hygienu
2) Vrátenie doplatkov za lieky 20 € pre dospelých* 300 € pre deti a ich rodičov 100% pre deti
3) Príspevok na oči 0 €* 50 € na rám a dioptrické sklá pre deti 30 € na optickú koherentnú tomografiu
50 € na vyšetrenie pre všetkých


70 € na rám pre deti
*Peňaženka zdravia MINI

Všeobecná zdravotná poisťovňa

VšZP prvýkrát vo svojej histórii začala ponúkať svojim poistencom individuálne výhody cez Peňaženku zdravia MINI. Na zuby prispeje dospelým sumu 60 eur (2x30 eur) a deťom 30 eur ročne. Príspevok je možné využiť na zubné ošetrenie, dentálnu hygienu, anestézu a zubný strojček. POZOR! Dieťa si môže uplatniť dentálny benefit len v prípade, ak vo VšZP je poistený jeho rodič.

Vrátenie Doplatkov za lieky nad rámec zákona je určené pre dospelých poistencov a poisťovňa im vráti max. 20 eur ročne.

Príspevok na oči nie je súčasťou individuálneho benefitného programu Peňaženka zdravia MINI.

Dôvera

Od 1.1.2022 Dôvera rozširuje svoj dentálny benefit a zavádza nový Príspevok na oči.

Na zuby Dôvera prispeje sumou 150 eur každému svojmu poistencovi - aj deťom aj dospelým. Poistenci majú možnosť nechať si preplatiť účet za zubné ošetrenie a dentálnu hygienu až 5 krát do roka po 30 eur. Nevýhoda je, že sumu si nemôže poistenec vyčerpať naraz, ale len po častiach. Dieťa so strojčekom na zuby navštívi dentálnu hygienu priemerne 4-krát ročne. Keď sa k tomu pripočíta prevencia a štandardné zubné ošetrenie, dokáže benefit vyčerpať v plnej výške. Naplno túto odmenu využijú aj ľudia, ktorí majú chrup v zlom stave a navštevujú zubára často.

Od nového roku bude možné čerpať príspevok na zuby aj na pečatenie stoličiek, tvorbu mostíkov a koruniek. Zároveň, všetky 4-ročné deti dostanú od Dôvery zubný balíček v hodnote 30 eur, ktorý obsahuje praktické pomôcky potrebné pre starostlivosť o detský chrup.

Dôvera vracia už niekoľko rokov deťom a ich rodičom doplatky za lieky až do výšky 300 eur na osobu ročne. Ak je v Dôvere poistené len dieťa, vrátia doplatky za lieky jemu. Ak je spolu s dieťaťom v Dôvere poistený aj rodič, vrátia doplatky za lieky aj rodičovi. Štvorčlenná rodina tak môže získať od tejto súkromnej poisťovne až 1200 eur za lieky ročne.

Od budúceho roka ponúka Dôvera aj nový očný benefit. Ten je určený pre deti do 18 rokov. Jedenkrát ročne Dôvera deťom prispeje 50 eur na okuliarový rám a dioptrické sklá. Ak rám bude lacnejší ako 50 eur, zvyšná suma sa dá použiť na doplatok za dioptrické sklá.

Za veľkú výhodu Dôvery považujeme to, že poskytuje všetky benefity deťom, bez ohľadu nato, či sú v Dôvere poistení aj ich rodičia.

Union

Zdravotná poisťovňa Union rozširuje dentálny benefit o zubnú hygienu a bude prispievať aj na oči. Poistencom ponúka príspevok na ošetrenie zubov (100 eur) a zubnú hygienu (50 eur). Výhodou je, že príspevok si môžu poistenci vyčerpať celý naraz, alebo si ho rozdeliť na viacero ošetrení podľa potreby. Najviac sa tento benefit oplatí tým, ktorí nechodia k zubárovi často, no zaplatia u zubára vysoký účet. Limitujúce môže byť to, že poisťovňa striktne oddelila zubné ošetrenie od hygieny.

Doplatky za lieky vráti Union deťom do 17 rokov (vrátane) v neobmedzenej výške. Podmienkou však je, aby v Unione bol poistený aj rodič dieťaťa. Tento benefit sa oplatí tým, ktorí majú ťažko choré dieťa. Ak je dieťa zdravé, no chorý je rodič, nárok na vrátenie doplatkov nemá.

Aj Union poskytne od budúceho roka svojim poistencom príspevok na oči. Je rozdelený na tri časti:
  • 50 eur na očné vyšetrenie
  • 30 eur na optickú koherentnú tomografiu (bezkontaktné zobrazovacie vyšetrenie vnútorných štruktúr oka)
  • 70 eur na rám pre deti do 18 rokov
Napriek tomu, že štandardné očné vyšetrenie je bežne hradené z verejného zdravotného poistenia, poisťovňa ho ponúka ako extra benefit. Deťom poisťovňa prispeje na okuliarový rám, no príspevok sa už nevzťahuje na dioptrické sklá.

POZOR! Podmienkou na uplatnenie akéhokoľvek benefitu pre deti je to, že v Unione musí byť poistený aj jeden z rodičov dieťaťa.

Ak chcete vedieť, koľko peňazí už vyplatili zdravotné poisťovne cez benefitné programy svojim poistencom, kliknite tu.

Vyberáme z Poistovne.sk

Záplavy_Rudno_Allianz1

Prírodné živly spôsobujú čoraz viac škôd, pri niektorých medziročne stúpli aj o stovky percent

Prírodné živly spôsobili minulý rok najviac škôd za posledných 5 rokov. Medziročne stúpol počet škôd o 185 percent, pričom povodne a záplavy spôsobili nárast škodovosti o 433 percent. Na ochranu klientov pred podpoistením Allianz aktualizuje výšku poistnej sumy nehnuteľnosti podľa vývoja cien realít.
24.04.2024
Čítať viac o Prírodné živly spôsobujú čoraz viac škôd, pri niektorých medziročne stúpli aj o stovky percent
policia-redakcia

Preplatí vám poisťovňa škodu na aute spôsobenú výtlkom? Ako kedy.

Slovenské cesty o výtlky nemajú núdzu. Aj keď ich každý rok opravia, objavia sa nové. Čo robiť, ak ste na jeden z nich s autom nabehli a odnieslo si to vozidlo? Preplatí vám škodu poisťovňa?
24.04.2024 | redakcia
Čítať viac o Preplatí vám poisťovňa škodu na aute spôsobenú výtlkom? Ako kedy.
man-driving-in-car-interior

Mobil za volantom zabíja čím ďalej tým viac ľudí. Čo nato poisťovne?

V rámci EÚ Slovensko aktuálne patrí k piatim krajinám, ktoré majú nadpriemerný počet úmrtí pri dopravných nehodách. Kým počet obetí v EÚ klesá, na Slovensku nelichotivo rastie.
22.04.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Mobil za volantom zabíja čím ďalej tým viac ľudí. Čo nato poisťovne?

Vyberáme z banky.sk