Asistenčné služby v životnom poistení

Životné poistenie už dávno nie je len o náhrade príjmu v prípade poistnej udalosti. Súčasťou životného poistenia možu byť aj asistenčné služby. O mnohých klienti ani netušia. Pozrite si, s čím všetkým vám vie poisťovňa pomôcť.

18986

Union

Kristína Baluchová, hovorkyňa Union poisťovne, vysvetľuje, že asistenčné služby v súčasnosti poskytujú k viacerým produktom životného poistenia. Čo sa týka situácií, v akých je možné kontaktovať asistenčnú službu, ide najmä o tieto: ak klient chce využiť informačné služby v podobe lekára na telefóne, potrebuje odvoz z nemocnice, či sprevádzanie k lekárovi na kontrolu po hospitalizácii. Dokonca, v rámci Úrazového poistenia Plus je súčasťou asistenčných služieb aj pomoc pri havárii v domácnosti, odomknutie zabuchnutých dverí, prípadne pomoc pri poruche domáceho spotrebiča.

Allianz

Helena Kanderková, špecialistka externej komunikácie poisťovne Allianz, tvrdí, že ich klienti si v jednotlivých programoch životného poistenia môžu pripoistiť asistenčnú službu, ktorá poistenému zabezpečí poskytnutie pomoci, keď sa ocitne v situácii, ktorá nastala v dôsledku poistnej udalosti. „V tejto službe má krytú službu lekár na telefóne 24/7 a pomoc pre pozostalých a asistenčné služby materiálnej povahy, ako preprava po hospitalizácii, preprava na kontrolné vyšetrenie alebo rehabilitáciu po hospitalizácii, rehabilitáciu po hospitalizácii, kontrolu domácnosti počas hospitalizácie, asistencia v domácnosti po hospitalizácii (zabezpečenie nákupu, dovoz liekov) a návšteva praktického lekára v domácnosti poisteného.“

Komunálna poisťovňa

K vybraným produktom životného poistenia od KOMUNÁLNEJ poisťovne je možné dojednať asistenčné služby ProDoctor, ktoré vedia pomôcť pri konzultáciách ohľadom zdravotného stavu. Za 1 euro mesačne získate prístup k nadštandardnému poradenstvu v oblasti zdravia a telemedicínskym službám, ktoré nie sú poskytované v rámci verejného zdravotného poistenia. K dispozícii sú špecialisti z rôznych oblastí. Asistenčné služby je možné využiť telefonicky, online a prostredníctvom mobilnej aplikácie myTeleDoc.

Balík asistenčných služieb zahŕňa linku zdravia, konzultácie so slovenskými špecialistami, možnosť získať druhý lekársky názor od zahraničného špecialistu, diagnostický test potrebný na stanovenie personalizovanej onkologickej liečby, konzultácie v oblasti duševného zdravia a poradenstvo týkajúce sa COVID-19.

NN životná poisťovňa

NN životná poisťovňa ponúka klientom v rámci životného poistenia prémiové lekárske služby prostredníctvom webového portálu www.nn.diagnose.me:
  • Lekár na telefóne a konzultácie so špecialistami a koučmi - bezplatné konzultácie s odborným zdravotníckym personálom o otázkach vlastného zdravia, postupu liečby alebo vhodnosti liekov.
  • Prednostné objednanie na MRI vyšetrenie – treba sa objednať online cez webový portál
  • Druhý lekársky názor na stanovanú diagnózu - nový odborný posudok od zahraničného špecialistu znižuje riziko nesprávne určenej diagnózy alebo neúčinnej liečby. Stačí elektronicky zaslať doterajšiu zdravotnú dokumentáciu a získate druhý lekársky názor.
Rozsah asistenčných služieb sa v jednotlivých poisťovniach líši, preto je vhodné, aby ste sa o detailoch informovali priamo vo vašej poisťovni.

Asistenčné služby k životnému poisteniu

  • lekár na telefóne
  • odvoz z nemocnice
  • sprevádzanie k lekárovi na kontrolu po hospitalizácii
  • pomoc pre pozostalých
  • rehabilitácia po hospitalizácii
  • kontrola domácnosti počas hospitalizácie
  • asistencia v domácnosti po hospitalizácii (zabezpečenie nákupu, dovoz liekov)
  • návšteva praktického lekára v domácnosti poisteného
  • druhý lekársky posudok
  • diagnostický test potrebný na stanovenie personalizovanej onkologickej liečby
  • konzultácie v oblasti duševného zdravia
  • a poradenstvo týkajúce sa COVID-19

Vyberáme z Poistovne.sk

Kedy za vás platí zdravotné poistenie štát

Štát platí zdravotné poistenie nielen za deti, študentov a dôchodcov. Pozrite si, za ktoré osoby platí zdratovné poistenie štát a kedy si ho musíte platiť sami.
26.04.2024 | redakcia
Čítať viac o Kedy za vás platí zdravotné poistenie štát
Auto-004

Zákon o PZP sa mení, maximálne limity v rámci škôd a aj pokuty sa plánujú zvýšiť

Zákon o povinnom zmluvnom poistení (PZP) motorových vozidiel opäť čakajú zmeny. Poslanci parlamentu novelu zákona posunuli do druhého čítania.
24.04.2024
Čítať viac o Zákon o PZP sa mení, maximálne limity v rámci škôd a aj pokuty sa plánujú zvýšiť
Záplavy_Rudno_Allianz1

Prírodné živly spôsobujú čoraz viac škôd, pri niektorých medziročne stúpli aj o stovky percent

Prírodné živly spôsobili minulý rok najviac škôd za posledných 5 rokov. Medziročne stúpol počet škôd o 185 percent, pričom povodne a záplavy spôsobili nárast škodovosti o 433 percent. Na ochranu klientov pred podpoistením Allianz aktualizuje výšku poistnej sumy nehnuteľnosti podľa vývoja cien realít.
24.04.2024
Čítať viac o Prírodné živly spôsobujú čoraz viac škôd, pri niektorých medziročne stúpli aj o stovky percent

Vyberáme z banky.sk