Dá sa na Slovensku uzatvoriť životné poistenie ONLINE?

Kvôli PZP, havarijnému poisteniu či cestovnému poisteniu do poisťovne chodiť nemusíte. A to už dosť dlhú dobu.


Od novembra AXA poisťovňa ako jedna z prvých na Slovensku spustila online predaj úrazového poistenia 5 PLUS. K uzatvoreniu poistnej zmluvy vám stačí iba 5 minút času.

Digitálne technológie sa stali súčasťou nášho života a ľudia ich využívajú vo svoj prospech. Ušetria tak veľa času. Okrem nákupov spotrebného tovaru cez internet, v dnešnej dobe už "kupujeme" bankové či poistné produkty online. Pri neživotnom poistení a cestovnom poistení sa môžeme poistiť cez internet, SMSkou, či cez mobilnú aplikáciu poisťovne.

Iné je to pri životnom poistení. Predsa len sa jedná o komplikovanejšie produkty, ktoré treba viac vysvetliť. Poisťovňa AXA však chce ponúknuť pri životnom poistení nielen klasický predajný kanál, ale chce osloviť práve "digitálnu" generáciu.

Odborníci z AXA poisťovne tvrdia, že pokiaľ chcú predávať životné produkty online, musia ich online prostrediu aj prispôsobiť. Pokiaľ klient musí vypĺňať dlhý a zložitý formulár, s najväčšou pravdepodobnosťou ho nevyplní až dokonca. To bola výzva pre poisťovňu, vytvoriť online úrazové poistenie tak, aby uzavretie online zmluvy bolo pre klienta rýchle a jednoduché. Práve preto ako prvé na online trh prichádza úrazové poistenie, lebo je jednoduchšie ako klasická životná poistka. Online úrazové poistenie ponúka na Slovensku okrem AXA poisťovne aj poisťovňa Union.

„Hlavným účelom úrazového poistenia je uľahčenie obdobia po úraze a poskytnutie prostriedkov na uhradenie čo najkvalitnejšieho medicínskeho zákroku. Kvalitné úrazové poistenie totiž zaistí finančnú pomoc celej rodine vo chvíli, kedy vážnejší úraz jej člena spôsobí dlhodobejší výpadok pravidelného príjmu,“ vymenúva výhody Daniela Barnová, produktová špecialistka AXA poisťovne.

Ako to funguje


Na uzavretie poistnej zmluvy naozaj postačuje pár minút, občiansky preukaz a platobná karta, resp. prístup do internetbankingu.

Na webovej stránke AXA.sk vyplníte formulár. Uvediete v ňom, či chcete poistiť iba seba, alebo aj členov vašej rodiny. Po tom, ako si zvolíte výšku poistnej sumy, uvidíte, koľko budete platiť poistné. Môžete si vybrať, či chcete poistné platiť mesačne, štvrťročne, polročne alebo ročne. Zadáte vaše osobné údaje a kontakty.


úrazové poistenie 5 plus


Systém vám vygeneruje zmluvu, v ktorej sú už vyplnené vaše údaje. Teraz prejdete do posledného kroku a tým je platba. Zaplatiť môžete dvoma spôsobmi - platobnou kartou alebo internet bankingom. Pri platbe kartou zadáte jej číslo, dátum platnosti a CVC kód. Pri platbe cez internet banking vás systém presmeruje na stránku vašej banky.

Samozrejme celý proces je zabezpečený a prebieha v protokole https.

Zmluvu perom podpisovať nebudete. Správnosť údajov a vôľu uzatvoriť túto zmluvu prejavíte platbou poistného. Pokiaľ poistné nezaplatíte, zmluva sa nepovažuje za uzatvorenú.

Keď sa počas vypĺňania zmluvy chcete poradiť s odborníkom z AXA poisťovne, môžete zavolať na infolinku, kde vám poskytnú potrebné informácie.

Musíme povedať, že vyplniť formulár online úrazového poistenia bolo veľmi rýchle a jednoduché. Nenachádzajú sa v ňom zbytočné otázky, ktoré by celý proces komplikovali.

Vyriešime aj poistné udalosti online?


Pokiaľ sa vám stane poistná udalosť online ju zatiaľ nevybavíte. AXA poisťovňa rozvíja svoje aktivity i v tomto smere a budúci rok možno už nebudete musieť chodiť do poisťovne ani keď budete potrebovať vyriešiť poistnú udalosť. Potrebné doklady budete môcť poslať elektronicky.

Pri súčasnom tempe digitalizácie je celkom reálne, že v budúcnosti budú poisťovne spolupracovať s centrálnou databázou elektronických zdravotných záznamov a poistné udalosti spôsobené úrazom vyriešia priamo bez toho, aby sme museli predkladať potvrdenia od lekára.

Vyberáme z Poistovne.sk

dentist-doing-checkup

Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit

Návšteva zubára sa niektorým Slovákom predraží. Ministerstvo zdravotníctva SR totiž po konzultácii s rezortom financií navrhlo revíziu v benefitoch zdravotných poisťovní. Dotkne sa pritom práve poskytovania zubného benefitu zdravotnými poisťovňami.
15.04.2024
Čítať viac o Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit
Doktor a peniaze-005

Zdravotné poisťovne vlani uhradili poistencom benefity za viac ako 60 mil. eur

Zdravotné poisťovne uhradili vlani svojim poistencom benefity v celkovej výške 60,8 mil. eur. Najviac z tejto sumy pripadlo na štátnu Všeobecnú zdravotnú poisťovňu, takmer 29 mil. eur, Dôvera minula na benefy viac ako 20 mil. eur a Union necelých 12 mil. eur.
15.04.2024
Čítať viac o Zdravotné poisťovne vlani uhradili poistencom benefity za viac ako 60 mil. eur
redakcia-letisko

Pozor! Cestovné poistenie pre územie Izraela a Palestíny neplatí

UNIQA pripomína, že vzhľadom na pretrvávajúcu mimoriadnu bezpečnostnú situáciu na celom území Izraela a Palestíny, ktorá vznikla v dôsledku vojnového konfliktu, nie je možné klientom cestujúcim do týchto krajín garantovať zaistenie asistenčných služieb. Z tohoto dôvodu cestovné poistenie pre dane krajiny nie je účinné.
15.04.2024
Čítať viac o Pozor! Cestovné poistenie pre územie Izraela a Palestíny neplatí

Vyberáme z banky.sk