Sociálna poisťovňa ku koncu júla prekročila plán výberu poistného

Predbežné príjmy poisťovne od ekonomicky aktívneho obyvateľstva v januári až júli tohto roka sú medziročne vyššie o 371,7 mil. eur, čo predstavuje nárast o 8,68 %.


Sociálna poisťovňa (SP) vybrala podľa predbežných údajov za január až júl tohto roka od ekonomicky aktívneho obyvateľstva príjmy z poistného a príspevkov na starobné dôchodkové sporenie vo výške 4,652 mld. eur. V porovnaní s plánovaným rozpočtom na sedem mesiacov je to viac o 123,6 mil. eur. Informoval o tom hovorca SP Peter Višváder.

Poisťovňa tým podľa Višvádera plní plán výberu na 102,73 %. V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka sú predbežné príjmy SP od ekonomicky aktívneho obyvateľstva v januári až júli tohto roka vyššie o 371,7 mil. eur, čo predstavuje nárast o 8,68 %.

 

Vyberáme z poistovne.sk

Kedy za vás platí zdravotné poistenie štát

Štát platí zdravotné poistenie nielen za deti, študentov a dôchodcov. Pozrite si, za ktoré osoby platí zdratovné poistenie štát a kedy si ho musíte platiť sami.
26.04.2024 | redakcia
Čítať viac o Kedy za vás platí zdravotné poistenie štát
Auto-004

Zákon o PZP sa mení, maximálne limity v rámci škôd a aj pokuty sa plánujú zvýšiť

Zákon o povinnom zmluvnom poistení (PZP) motorových vozidiel opäť čakajú zmeny. Poslanci parlamentu novelu zákona posunuli do druhého čítania.
24.04.2024
Čítať viac o Zákon o PZP sa mení, maximálne limity v rámci škôd a aj pokuty sa plánujú zvýšiť
Záplavy_Rudno_Allianz1

Prírodné živly spôsobujú čoraz viac škôd, pri niektorých medziročne stúpli aj o stovky percent

Prírodné živly spôsobili minulý rok najviac škôd za posledných 5 rokov. Medziročne stúpol počet škôd o 185 percent, pričom povodne a záplavy spôsobili nárast škodovosti o 433 percent. Na ochranu klientov pred podpoistením Allianz aktualizuje výšku poistnej sumy nehnuteľnosti podľa vývoja cien realít.
24.04.2024
Čítať viac o Prírodné živly spôsobujú čoraz viac škôd, pri niektorých medziročne stúpli aj o stovky percent

Vyberáme z banky.sk