Téma: Cestovné poistenie
Otázka:

Ak v zahraničí potrebujem navštíviť lekára, preplatíte náklady ošetrenia aj v súkromnej ambulancii?

Odpoveď:
Cestovné poistenie kryje aj ošetrenie v súkromnej ambulancii, na rozdiel od Európskeho preukazu zdravotného poistenia. Pri zdravotných problémoch odporúčame volať Asistenčnú službu, ktorá poradí, ako postupovať. V prípade, že klient službu nekontaktuje, poisťovňa preplatí ošetrenie do maximálnej výšky 150 eur.
Pred dovolenkou, na ktorú idete iba s preukazom bez cestovného poistenia odporúčam preveriť si, kde je najbližšie štátne zdravotné zariadenie – nemocnica alebo pohotovosť, a v akej je kvalite. Napríklad s dieťaťom v horúčkach hľadať priamo na mieste štátne zariadenie môže byť zdĺhavé, najbližšie zariadenie môže byť neštátne a vaše náklady na dovolenku zbytočne stúpnu.
Takéto situácie pomáha riešiť cestovné poistenie. Asistenčné služby sú oporou od prvého momentu situácie, asistenti na telefóne poradia, kam presne treba ísť, aké dokumenty so sebou vziať, zodpovedia všetky otázky spojené s ošetrením alebo hospitalizáciou v zahraničí, prípadne priamo k vám pošlú lekára. Cestovné poistenie poskytuje oveľa viac možností ako len nevyhnutnú náhradu nákladov spojených so zdravotnou starostlivosťou pri akútnej zmene zdravotného stavu. Okrem poistenia liečebných nákladov zahŕňa aj finančnú náhradu v prípade úrazu vrátane jeho trvalých následkov, poistenie zodpovednosti za škodu, poistenie batožiny, poistenie neskorého dodania batožiny leteckou spoločnosťou. V rámci poistenia zodpovednosti za škody sú napríklad poistené udalosti, ak dieťa rozbije niečo v obchode alebo v hoteli. Poskytuje aj krytie nákladov spojených s prevozom zosnulého, ale aj návštevu rodinného príslušníka v prípade dlhodobej hospitalizácie.

Odpovedal: Ing. Miriam Fuňová (03.06.2015)
Späť

Vyberáme z banky.sk