Cestovné poistenie a korona. Záleží na tom, či ste alebo nie ste zaočkovaný? Časť 3.

V predchádzajúcich článkoch sme sa pozreli na riziká spojené s COVID-19, ktoré vám pokryje cestovné poistenie. Líšia sa podmienky poisťovní podľa toho, či klient je alebo nie je zaočkovaný?

summer-patio-girl

Rovnaké podmienky pre očkovaných aj neočkovaných

Katarína Kukurová, hovorkyňa poistovne Generali tvrdí, že pri uzatváraní cestovného poistenia nezisťujú, či klient je alebo nie je očkovaný na Covid-19; absolvovanie vakcinácie nemá u nich vplyv na poistné krytie cestovného poistenia a pripoistenia COVID. Rovnaké podmienky u nich majú očkovaní aj neočkovaní, poistia aj rodinu s nezaočkovanými deťmi. „Samozrejme, poistiť sa môže celá rodina od 0 až do 85 rokov bez ohľadu na absolvovanie očkovania. Uzatvorenie poistenia pre celú rodinu, ktorá spolu cestuje na dovolenku, dokonca odporúčame,“ hovorí s tým, že klienti, ktorí sú spolupoistení na jednej zmluve, získavajú výhody, napríklad aj v podobe zľavy na poistné.
Z hľadiska zaočkovanosti sa podobne vyjadrila aj Helena Kanderková, špecialistka externej komunikácie Allianz - Slovenskej poisťovne s tým, že neskúmajú ju a tento fakt u nich nijako neovplyvňuje vstup do poistenia ani výšku poistného. „Cestovné poistenie si môže klient predĺžiť aj počas dovolenky na ďalšie obdobie, poistná doba však musí nadväzovať, aby nebola prerušená, inak plynie ochranná lehota.“

Vyberáme z Poistovne.sk

freelancer-typing-on-keyboard

Aký je rozdiel medzi oprávnenou osobou a dedičom?

Pri niektorých finančných produktoch je možné určiť oprávnenú osobu. Pozrite si, prečo sa ju oplatí určiť a aký je rozdiel medzi oprávnenou osobou a dedičom.
17.04.2024 | redakcia
Čítať viac o Aký je rozdiel medzi oprávnenou osobou a dedičom?
dentist-doing-checkup

Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit

Návšteva zubára sa niektorým Slovákom predraží. Ministerstvo zdravotníctva SR totiž po konzultácii s rezortom financií navrhlo revíziu v benefitoch zdravotných poisťovní. Dotkne sa pritom práve poskytovania zubného benefitu zdravotnými poisťovňami.
15.04.2024
Čítať viac o Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit
Doktor a peniaze-005

Zdravotné poisťovne vlani uhradili poistencom benefity za viac ako 60 mil. eur

Zdravotné poisťovne uhradili vlani svojim poistencom benefity v celkovej výške 60,8 mil. eur. Najviac z tejto sumy pripadlo na štátnu Všeobecnú zdravotnú poisťovňu, takmer 29 mil. eur, Dôvera minula na benefy viac ako 20 mil. eur a Union necelých 12 mil. eur.
15.04.2024
Čítať viac o Zdravotné poisťovne vlani uhradili poistencom benefity za viac ako 60 mil. eur

Vyberáme z banky.sk