Zdravotná poradňa: Liečba chrupu, aké úkony uhrádza poisťovňa

V 17. rokoch som nosil fixný aparát na horných aj dolných zuboch. Avšak po rokoch došlo k recidíve problému. Je možné, aby poisťovňa preplatila rovnaký úkon po dosiahnutí 24 rokov?

dentist-doing-checkup

Odpovedá Matej Štepiansky, PR špecialista zdravotnej poisťovne Dôvera:

Keďže nepoznáme detaily zdravotného stavu pacienta, odpovedať môžeme len všeobecne. Liečba takých chýb chrupu, ktoré neovplyvňujú závažným spôsobom žuvacie schopnosti sú z verejného zdravotného poistenia čiastočne hradené poistencom do 18 roku života. Avšak liečba čeľustnoortopedickými aparátmi a poskytovanie stomatologických náhrad v rámci predoperačnej prípravy a pooperačného doliečovania (progénne stavy, skeletálne otvorené zhryzy, poúrazové stavy, vrodené vývojové chyby, onkologické ochorenia), pri rázštepoch, po rázštepových stavoch a ochoreniach čeľustného kĺbu (náhryzové dlahy) sa uhrádza z verejného zdravotného poistenia bez vekového obmedzenia.

 

Pozrite si, čo najviac zaujíma našich čitateľov o zdravotnom poistení. Pýtať sa môžete aj vy.

Vyberáme z Poistovne.sk

Čo robiť, ak vás zasiahol ničivý živel na dovolenke?

Náhle zmeny počasia každý rok spôsobujú problémy aj dovolenkárom. Požiare, silné búrky a víchrice dokážu spôsobiť obrovské škody na majetku aj na životoch. Ponúkame rady pre dovolenkárov, čo robiť v takýchto prípadoch.
26.07.2024 | redakcia
Čítať viac o Čo robiť, ak vás zasiahol ničivý živel na dovolenke?
olympic-amphitheatre-in-berlin

Vplyv olympijských hier na ekonomiku hosťujúcej krajiny

Olympijské hry v Paríži majú potenciál podnietiť k pravidelnému pohybu a zlepšeniu zdravia populácie. Umelá inteligencia prispeje k presnejším a spravodlivejším hodnoteniam športovcov aj väčšej bezpečnosti účastníkov hier. Hry podľa Allianz zvýšia HDP Francúzska o 10 miliárd eur, Paríž očakáva rekordný prílev turistov.
25.07.2024
Čítať viac o Vplyv olympijských hier na ekonomiku hosťujúcej krajiny
beachside-relaxing

Cestovné poistenie: dovolenkárov najčastejšie trápia zdravotné ťažkosti a strata batožiny

Prvé letné týždne priniesli zvýšený počet poistných udalostí súvisiacich s cestovaním. Pozrite si, aké ťažkosti riešili Slováci najčastejšie.
25.07.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Cestovné poistenie: dovolenkárov najčastejšie trápia zdravotné ťažkosti a strata batožiny

Vyberáme z banky.sk