Skupina Uniqa dosiahla v 1. kvartáli zisk pred zdanením vo výške 33,1 mil. eur

V medziročnom porovnaní zisk rakúskej poisťovacej skupiny mierne klesol zo sumy 33,4 mil. eur.


Koncern Uniqa dosiahol v prvom kvartáli zisk pred zdanením vo výške 33,1 mil. eur. Znamená to, že v medziročnom porovnaní zisk mierne klesol zo sumy 33,4 mil. eur. Predpis poistného sa zvýšil o 5,1 % na 1,512 mld. eur, pričom rast skupina evidovala vo všetkých segmentoch poistenia. Zisk patriaci akcionárom klesol o 12,2 % na 29,1 mil. eur. Spoločnosť zároveň v stredu informovala, že za celý rok 2017 počíta s nárastom zisku pred zdanením z vlaňajšej úrovne 225,5 mil. eur.

V segmente majetkového a úrazového poistenia predpis poistného vzrástol o 5,5 % na 815,7 mil. eur. V životnom poistení skupina evidovala rast o 5 % na 426,5 mil. eur v segmente zdravotného poistenia o 4 % na 269,7 mil. eur. Kombinovaný ukazovateľ, ktorý porovnáva náklady a škodovosť s predpísaným poistným, sa zvýšil na 97,7 %.

Uniqa poisťovňa je univerzálna poisťovňa poskytujúca široké spektrum poistných produktov v oblasti životného aj neživotného poistenia. Pôsobí na slovenskom poistnom trhu od roku 1990, keď bola založená pod názvom Poisťovňa Otčina, a.s., v roku 2001 sa na základe rozhodnutia koncernu Uniqa Group zmenilo obchodné meno na Uniqa poisťovňa, a.s.

Vyberáme z poistovne.sk

Ako poistiť bicykel

V peknom počasí sadá na bicykel čoraz viac cyklistov. Cyklistika nie je už len víkendovou záležitosťou, ale mnohí ľudia siahajú po bicykli aj pri ceste do práce. Ako si zabezpečiť bicykel pred krádežou a kto uhradí škody, ktoré spôsobíte ako cyklista? 
29.04.2024 | redakcia
Čítať viac o Ako poistiť bicykel

Kedy za vás platí zdravotné poistenie štát

Štát platí zdravotné poistenie nielen za deti, študentov a dôchodcov. Pozrite si, za ktoré osoby platí zdratovné poistenie štát a kedy si ho musíte platiť sami.
26.04.2024 | redakcia
Čítať viac o Kedy za vás platí zdravotné poistenie štát
Auto-004

Zákon o PZP sa mení, maximálne limity v rámci škôd a aj pokuty sa plánujú zvýšiť

Zákon o povinnom zmluvnom poistení (PZP) motorových vozidiel opäť čakajú zmeny. Poslanci parlamentu novelu zákona posunuli do druhého čítania.
24.04.2024
Čítať viac o Zákon o PZP sa mení, maximálne limity v rámci škôd a aj pokuty sa plánujú zvýšiť

Vyberáme z banky.sk