Pri predaji nehnuteľnosti nezabudnite zrušiť poistnú zmluvu

Pozrite si, aké doklady treba k žiadosti priložiť a koľko peňazí dostanete späť.

8466
Ak predáte nehnuteľnosť, vaša poistná zmluva automaticky zaniká. Avšak, je potrebné, aby ste po predaji poisťovňu informovali. Na to, aby poisťovňa mohla zrušiť poistnú zmluvu, potrebuje vidieť doklady potvrdzujúce zmenu vlastníka. Preto k písomnej žiadosti o zrušenie poistnej zmluvy nezabudnite priložiť list vlastníctva alebo rozhodnutie katastra nehnuteľností. „Ak bola nehnuteľnosť predaná, zaniká aj poistenie. Pôvodný majiteľ nehnuteľnosti a poistnej zmluvy oznámi predaj, resp. zmenu vlastníka poisťovni a poisťovňa mu k dátumu zmeny vlastníctva na katastri zruší poistnú zmluvu a vráti nespotrebované poistné, hovorí Helena Kanderková, PR špecialistka poisťovne Allianz. Zmenu vo vlastníckych vzťahoch treba oznámiť poisťovni aj v prípade, keď ste nehnuteľnosť zdedili: „V prípade, že nehnuteľnosť prešla na inú osobu v rámci dedičstva, poistná zmluva takisto prechádza na dediča. Dedič je povinný túto skutočnosť oznámiť poisťovni buď novým listom vlastníctva alebo notárskou zápisnicou,” vysvetľuje Helena Kanderková.

Vyberáme z Poistovne.sk

woman-sits-in-front-of-computer-talking-on-the-phone

Životné poistenie: Jednorázová výplata alebo renta? Aké doklady budete potrebovať?

Ako sa vypláca poistné plnenie zo životného poistenia? Predtým, ako vám ho poisťovňa vyplatí, budete musieť predložiť niekoľko dokladov. Kedy vám vyplatia sumu jednorázovo a kedy dostanete rentu?
05.09.2024 | Katarína Macková
Čítať viac o Životné poistenie: Jednorázová výplata alebo renta? Aké doklady budete potrebovať?
girl-running

Na začiatku školského roka Allianz registruje viac úrazov detí

Denne eviduje Allianz v priemere 30 úrazov detí, v septembri a októbri je to v priemere 37 hlásení denne. Drobné poranenia stoja stovky, vážne úrazy či trvalé následky tisíce aj desaťtisíce eur. Za pád z preliezky na školskom dvore vyplatil Allianz 3 450 eur. Záujem o skupinové poistenie škôl každý rok mierne stúpa.
02.09.2024
Čítať viac o Na začiatku školského roka Allianz registruje viac úrazov detí
hands-grasping-a-steering-wheel

Treba vypnúť motor pri tankovaní?

Na čerpacích staniciach ste sa určite stretli s varovnými tabuľami, že pred začatím tankovania treba vypnúť motor. Je to skutočne pravda a nutnosť? Hrozí vám nejaké nebezpečenstvo?
02.09.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Treba vypnúť motor pri tankovaní?

Vyberáme z banky.sk