Cestovné poistenie v zahraničí na celý rok vás vyjde draho

Ak cestujete na dlhodobejšiu služobnú cestu môžete si kúpiť celoročné cestovné poistenie, kde je zahrnuté aj choroba či úraz. To však nie je lacné.


Poistenie liečebných nákladov v zahraničí vám pokryje ošetrenie (aj ambulantné) u lekára vrátane predpísaných liekov, hospitalizáciu či prepravu do nemocnice v prípade náhleho ochorenia a úrazu. Nezáleží na tom, či vás poisťuje váš zamestnávateľ alebo vy sami. Poisťovne však odporúčajú okrem poistenia liečebných nákladov,si poistiť aj batožinu, úraz a zodpovednosť za škodu.

Poistenie batožiny vás ochráni od dodatočných nákladov na zničenú, odcudzenú a stratenú batožiny. Poistenie batožiny kryje aj oneskorené dodanie batožiny leteckou spoločnosťou. „Poistený má nárok na nákup nevyhnutných odevov a toaletných potrieb v prípade, že batožina, ktorú odovzdal leteckej spoločnosti pri nástupe na cestu do zahraničia mu bola vydaná neskôr ako 24 hodín, resp. neskôr ako 48 hodín od príletu na miesto určenia,“ dodáva Judita Smatanová, hovorkyňa Union poisťovne.

Ak máte v zahraničí prácu a prichádzate do styku s inými ľuďmi a spôsobíte im škody na zdraví či majetku pomôže vám poistenie zodpovednosti za škodu. Union poisťovňa vám v rámci tohto poistenia uhradí aj náklady spojené so zastupovaním poisteného advokátom alebo s pribratím súdneho znalca a náklady kaucie prípadne inej finančnej zábezpeky.

Poisťovne vám poskytnú aj zľavy ak cestujete s celou rodinou. Union poisťovňa má pre rodiny s deťmi do 18 rokov špeciálnu sadzbu poistného - platí sa ako za tri osoby bez ohľadu na to, koľko osôb sa poisťuje. V Allianz-Slovenskej poisťovni si môžete uplatniť vernostné zľavy na celú rodinu, podľa počtu zmlúv. „Je možné dosiahnuť až 20% zľavu z poistného,“ informuje Lucia Muthová, horokyňa Allianz-SP.

Ak cestujete do zahraničia častejšie, ale iba na krátke cesty, oplatí sa v Union poisťovni celoročné cestovné poistenie. To je určené na neobmedzený počet ciest počas roka pri limitovanom počte dní jedného vycestovania do zahraničia (45 dní). Výška poistného závisí od zvoleného typu poistenia, od územnej platnosti poistenia a od zvolenej rizikovej skupiny. Ak ste v rizikovej skupine turista zaplatíte na rok 47 eur. Ak by ste však chceli cestovné poistenie na celý rok nepretržite priplatíte si viac. Poistenie rodiny pre Európu v rizikovej skupine turista stojí až 766,50 eur. Allianz-SP tiež zohľadňuje pri cene poistenia rozsahu krytia a aký dlhý je váš pobyt v zahraničí. Ak by ste napríklad strávili v Kanade celý rok a chceli komplet cestovné poistenie, zaplatíte si až 551 eur na osobu.
 

Vyberáme z Poistovne.sk

burst-reading-in-hospital

eRecept už funguje 10 rokov. Poznáte všetky jeho výhody?

Potrebujete lieky? Nemusíte chodiť do ambulancie, stačí zavolať.
19.04.2024 | redakcia
Čítať viac o eRecept už funguje 10 rokov. Poznáte všetky jeho výhody?
freelancer-typing-on-keyboard

Aký je rozdiel medzi oprávnenou osobou a dedičom?

Pri niektorých finančných produktoch je možné určiť oprávnenú osobu. Pozrite si, prečo sa ju oplatí určiť a aký je rozdiel medzi oprávnenou osobou a dedičom.
17.04.2024 | redakcia
Čítať viac o Aký je rozdiel medzi oprávnenou osobou a dedičom?
dentist-doing-checkup

Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit

Návšteva zubára sa niektorým Slovákom predraží. Ministerstvo zdravotníctva SR totiž po konzultácii s rezortom financií navrhlo revíziu v benefitoch zdravotných poisťovní. Dotkne sa pritom práve poskytovania zubného benefitu zdravotnými poisťovňami.
15.04.2024
Čítať viac o Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit

Vyberáme z banky.sk