Akými špecialitkami lákajú klientov životné poisťovne

Každá poisťovňa sa chce nejako odlíšiť od konkurencie. Snažia sa o to napríklad rôznymi pripoisteniami či poistkami na deti a penzistov. Pozreli sme sa na niektoré zaujímavé ponuky.


Skoro všetky poisťovne vedia, že klientov si môžu zabezpečiť už u malých detí, a preto ponúkajú produkty šité aj na ne.

MetLife poisťovňa má v ponuke investičné životné poistenie pre deti - Kamarát Snoopy. Má sporiacu časť, ktorá pomôže rodičom vytvoriť finančnú rezervu pre dieťa. Táto poistka mu zároveň poskytne poistnú ochranu pre prípad úrazov a ochorení. Zaujímavosťou je, že túto poistku môžu rodičia uzavrieť až do 100 rokov veku dieťaťa.

Produkty pre najmenších ponúka aj poisťovňa Aegon. Jej detské životné poistenie Štart je vhodné okrem poistenia aj na sporenie na štúdium, cestovanie či vlastné bývanie pre dieťa. Navyše si z neho môžete vybrať peniaze už po roku a pol sporenia. Tiež k nemu môžete dostať detské zľavy na doplnkové úrazové poistenia až do výšky 55 %.

Všetko, čo potrebujete vedieť o životnej poistke – odborné poradenstvo


Uniqa poisťovňa ponúka detské kapitálové životné poistenie Uniquačik. K tomuto poisteniu dostanete okrem iného asistenčné služby v podobe uhradenia nákladov na opatrovanie dieťaťa v prípade závažných rodinných udalostí až do výšky 500 eur alebo úhradu doplatku za lieky po hospitalizácii dieťaťa až do 50 eur. Tiež si môžete priplatiť nadštandardnú izbu v nemocnici či pobyt na izbe s dieťaťom.

Allianz- Slovenská poisťovňa ponúka k poisteniu pre deti bezplatnú Baby kartu. Tá zahŕňa poistenie liečebných nákladov v zahraničí a poistenie trvalých následkov úrazu s celoročnou platnosťou až do 15. roku dieťaťa.

Generali zase v rámci detského poistenia kryje až 34 najčastejších detských závažných ochorení.

Pripoistenie lekára na telefón

Poisťovne vedia, že slovenské zdravotníctvo nie je celkom v poriadku, a preto ponúkajú k životnej poistke rôzne pripoistenia, kde je zahrnutá asistencia lekára. NN poisťovňa za euro mesačne ponúka k životnej poistke pripoistenie s názvom Rodinný lekár. Viete si tým v prípade choroby zabezpečiť konzultácie s doktorom a vyhnúť sa tak osobnej návšteve lekára s dlhým vyčkávaním v čakárni.

Poistenie, ktoré pokrýva konzultácie so zahraničnými lekármi, ponúka Allianz-SP pod názvom Best Doctors Plus.

Službu rodinného lekára na telefóne ponúka tiež Aegon poisťovňa. V rámci nej môžete konzultovať svoj stav s odborníkom, prípadne si nechať poslať výmenný lístok mailom. Poistenie však stojí až 149 eur na rok.

Uniqa má tiež pripoistenia v rámci detského poistenia, kde si za necelé euro zabezpečíte lekára na telefóne či jeho návštevu u vás doma.

Lista Odporucame

Poistia aj starších ľudí

Starší ľudia pred dôchodkom sú pre poisťovne rizikovejší, a v minulosti ich preto poisťovacie domy nechceli veľmi poisťovať, prípadne nastavili ceny veľmi vysoko. Dnes sa už tento prístup mení. Napríklad NN poisťovňa ponúka rizikové životné poistenie Smart senior, pre ľudí od 55 rokov. Poistné môže byť už od 9 eur mesačne a zabezpečí človeka až do veku 80 rokov. Navyše obsahuje 6 pripoistení špeciálne určených pre seniorov - napríklad pre prípad nesebestačnosti.

Podobný produkt ponúka aj Union poisťovňa. Rizikové životné poistenie UniRisk Senior s vami uzavrú aj bez skúmania zdravotného stavu. Je tam tiež možnosť zmeniť výšku poistného a poistného krytia počas trvania poistenia. Toto poistenie môžete mať už od 12 eur mesačne.

Zľava pre nefajčiarov

Viaceré poisťovne skúmajú pri uzatváraní životnej poistky váš zdravotný stav a iné návyky, ktoré ovplyvňujú váš život. Ak žijete zdravo a menej rizikovo, môžete dokonca dostať zľavu z ceny poistenia. Platí to napríklad v poisťovni ERGO. Tá ponúka rizikové životné poistenie ERGO Respect so zľavou pre nefajčiačov.

Vyberáme z Poistovne.sk

53665

Kooperativa získala menšinový podiel v jednej z maklérskych spoločností

Poisťovňa Kooperativa získala od holandskej skupiny UMD Group 35-percentný podiel vo firme Universal maklérsky dom.
14.03.2024
Čítať viac o Kooperativa získala menšinový podiel v jednej z maklérskych spoločností
hands-grasping-a-steering-wheel

Na čo nezabudnúť pri poistení firemných vozidiel

Väčšina poisťovní zdvihla ceny poistného na vozidlá ako reakciu na rastúce ceny energií, náhradných dielov, servisu, ako aj vyšší počet dopravných nehôd. Oplatí sa vôbec havarijné poistenie alebo pripoistenie vozidiel? Poradíme.
13.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Na čo nezabudnúť pri poistení firemných vozidiel
bankovky3

Skupina Generali v minulom roku rástla

Skupina Generali dosiahla v minulom roku hrubé predpísané poistné 82,5 miliardy eur. V medziročnom porovnaní je to nárast o 5,6 %.
12.03.2024
Čítať viac o Skupina Generali v minulom roku rástla

Vyberáme z banky.sk