VšZP preplatí zdravotnú starostlivosť ambulanciám ZAP-u aj bez podpísaných zmlúv

Poisťovňa dala verejný prísľub. 

 
Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) dala vo štvrtok na tlačovej besede verejný prísľub, že všetkým poskytovateľom ambulantnej a špecializovanej ambulantnej starostlivosti, ktorí sú členom Zväzu ambulantných poskytovateľov (ZAP) a doposiaľ nepodpísali dodatky k zmluvám, uhradí od 1. decembra 2018 starostlivosť podľa doterajších podmienok. Ak si lekár vypýta úhradu zdravotnej starostlivosti od pacienta, poisťovňa mu to preplatí.

Podľa poisťovne zatiaľ podpísalo individuálne zmluvy so VšZP 644 lekárov združených v ZAP, čo je asi 36 %. Zmluvy celkovo podpísalo 85 % ambulantných lekárov, tvrdí VšZP.

VšZP uviedla, že musí v zmysle zákona naplniť verejnú minimálnu sieť. "Verte, že urobíme všetko preto, aby zákonné podmienky naplnenia siete boli zabezpečené." uviedol podpredseda predstavenstva VšZP Milan Horváth.

Vyberáme z poistovne.sk

burka-redakcia

Uniqa eviduje rastúci trend v poistných udalostiach

Počet škôd po živených pohromách medziročne stúpol až niekoľkonásobne. Najničivejšie bolo zemetrasenie a veterná smršť spojená s krupobitím. Stúpli aj škody na motorových vozidlách, poistné udalosti spojené zo škodami z fotovoltaiky ale aj udalosti z cestovného poistenia, ktoré ovplyvňujú najmä niektoré novodobé trendy.
07.05.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Uniqa eviduje rastúci trend v poistných udalostiach
RF_2024

Rusínsky festival – Festival kultúry Rusínov Slovenska

Rusínsky festival je oslavou bohatého Rusínskeho dedičstva, ktoré prináša živé vystúpenia, výstavy a prednášky obohacujúce poznanie rusínskej kultúry.
07.05.2024
Čítať viac o Rusínsky festival – Festival kultúry Rusínov Slovenska

Vyberáme z banky.sk