Počet zamestnancov, SZČO aj zamestnávateľov medziročne stúpa

Zvyšujúci sa počet odvádzateľov poistného na sociálne poistenie potvrdzuje celkový rastúci trend výkonnosti slovenskej ekonomiky, tvrdí hovorca Sociálnej poisťovne Peter Višváder.

 
Počet odvádzateľov poistného na sociálne poistenie zaznamenáva pozitívny trend. Ako informoval hovorca Sociálnej poisťovne Peter Višváder, podľa registra Sociálnej poisťovne postupne rastie najmä počet zamestnancov a zamestnávateľov. Zvyšujúci sa počet odvádzateľov poistného na sociálne poistenie podľa neho potvrdzuje celkový rastúci trend výkonnosti slovenskej ekonomiky.

V októbri tohto roka evidovala Sociálna poisťovňa 2 452 129 zamestnaných poistencov v pozícii zamestnanec (vrátane dohodárov), 218 955 samostatne zárobkovo činných osôb a 183 634 zamestnávateľov. "Oproti decembru 2017 ide o rast vo všetkých kategóriách," uviedol Višváder. Na konci minulého roka predstavoval počet zamestnancov, vrátane dohodárov 2 404 117, samostatne zárobkovo činných osôb bolo 211 071 a zamestnávateľov 179 588.

Vyberáme z poistovne.sk

burka-redakcia

Uniqa eviduje rastúci trend v poistných udalostiach

Počet škôd po živených pohromách medziročne stúpol až niekoľkonásobne. Najničivejšie bolo zemetrasenie a veterná smršť spojená s krupobitím. Stúpli aj škody na motorových vozidlách, poistné udalosti spojené zo škodami z fotovoltaiky ale aj udalosti z cestovného poistenia, ktoré ovplyvňujú najmä niektoré novodobé trendy.
07.05.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Uniqa eviduje rastúci trend v poistných udalostiach
RF_2024

Rusínsky festival – Festival kultúry Rusínov Slovenska

Rusínsky festival je oslavou bohatého Rusínskeho dedičstva, ktoré prináša živé vystúpenia, výstavy a prednášky obohacujúce poznanie rusínskej kultúry.
07.05.2024
Čítať viac o Rusínsky festival – Festival kultúry Rusínov Slovenska

Vyberáme z banky.sk