Zdravotné poistenie - online poradňa

Na vaše otázky ohľadom zdravotného poistenia odpovedá Matej Neumann, hovorca UNION Zdravotnej poisťovne: Pracujem a odvádzam zdravotné poistenie v Anglicku kde pracujem, no často sa zdržiavam doma na Slovensku, no všetky poplatky u doktorov si musím hradiť sama,

mám kartičku EHIC. Rada by som si však vybavila kartičku EU - Preukaz poistenca verejného zdravotného poistenia poisteného v zahraničí s označením EU, aby som tu na Slovensku nemusela hradiť náklady spojené s ošetrením. Viete mi prosím poradiť kde nájdem formulár E106EU alebo S1 v slovenských zdrav. poisťovniach, alebo je to potrebné pýtať od anglickej ZP ?


ODPOVEĎ:
Formular E106, respektíve PDS1 vystavuje príslušná zdravotná poisťovňa. V prípade poistenky teda zdravotná poisťovňa vo Veľkej Británii. Tým, že je tam ekonomicky aktívna, jednu podmienku spĺňa. Druhou podmienkou je preukázanie bydliska na Slovensku. Keď splní ich podmienky aj ohľadom bydliska, formulár E106/PDS1 jej vystavia. Ten si môže zaevidovať do ktorejkoľvek slovenskej zdravotnej poisťovne. V nej bude vedená v registri poistencov EÚ a vystaví jej európsky preukaz. Bude mať nárok na čerpanie zdravotnej starostlivosti na Slovensku v plnom rozsahu.


Pozrite si ďalšie rady ohľadom zdravotného poistenia


Union ZP
 



Vyberáme z poistovne.sk

Záplavy_Rudno_Allianz1

Prírodné živly spôsobujú čoraz viac škôd, pri niektorých medziročne stúpli aj o stovky percent

Prírodné živly spôsobili minulý rok najviac škôd za posledných 5 rokov. Medziročne stúpol počet škôd o 185 percent, pričom povodne a záplavy spôsobili nárast škodovosti o 433 percent. Na ochranu klientov pred podpoistením Allianz aktualizuje výšku poistnej sumy nehnuteľnosti podľa vývoja cien realít.
24.04.2024
Čítať viac o Prírodné živly spôsobujú čoraz viac škôd, pri niektorých medziročne stúpli aj o stovky percent
policia-redakcia

Preplatí vám poisťovňa škodu na aute spôsobenú výtlkom? Ako kedy.

Slovenské cesty o výtlky nemajú núdzu. Aj keď ich každý rok opravia, objavia sa nové. Čo robiť, ak ste na jeden z nich s autom nabehli a odnieslo si to vozidlo? Preplatí vám škodu poisťovňa?
24.04.2024 | redakcia
Čítať viac o Preplatí vám poisťovňa škodu na aute spôsobenú výtlkom? Ako kedy.
man-driving-in-car-interior

Mobil za volantom zabíja čím ďalej tým viac ľudí. Čo nato poisťovne?

V rámci EÚ Slovensko aktuálne patrí k piatim krajinám, ktoré majú nadpriemerný počet úmrtí pri dopravných nehodách. Kým počet obetí v EÚ klesá, na Slovensku nelichotivo rastie.
22.04.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Mobil za volantom zabíja čím ďalej tým viac ľudí. Čo nato poisťovne?

Vyberáme z banky.sk