Cestovné poistenie - online poradňa

V online poradni o cestovnom poistení na vaše otázky odpovedá Roman Holček, riaditeľ oddelenia poistenia osôb poisťovne UNIQA. Pýtajte sa, čo vás zaujíma, do 15. júla 2018.





Dnešná otázka znie: Dobrý deň, mňa by zaujímalo, či existuje nejaká poistka, ktorú môžem využiť pri ceste na dovolenku so psom. V prípade, že by niekoho pohrýzol, alebo poškodil zariadenie v izbe... Bývať nebudem v hoteli, ale na priváte cez AirBnB.

Zodpovednosť za škodu z držby psa je krytá v rámci poistenia zariadenia domácnosti. Do limitu plnenia sú kryté náklady spojené so zodpovednosťou za škodu, ktorú spôsobí Váš pes na zdraví alebo majetku tretej osobe a to nielen na Slovensku, ale aj na dovolenke v zahraničí v rámci Európy. V praxi to znamená, že ak Váš pes niekoho pohrýzol, poškodil oblečenie, prípadne poškodil zariadenie v mieste ubytovania, škodu Vám preplatí poisťovňa, pokiaľ máte poistku zariadenia domácnosti. Pozor, pri ceste do zahraničia nezabudnite na doklady, ktoré sú vyžadované pre psa – ide o cestovný doklad (pet pass), pes by mal mať takisto mikročip, resp. tetovanie a platnú vakcináciu proti besnote.


Pozrite si ďalšie rady alebo pošlite otázku


UNIQA
 



Vyberáme z poistovne.sk

UNIZA_SF_1080x1080

Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Až 3x vyšší dopyt po absolventoch a 100%-ná zamestnanosť. Strojnícka fakulta UNIZA je miestom, kde sa formuje nasledujúca generácia moderných inžinierov, ktorí menia svet. Ak hľadáš životnú istotu, prelomové študijné odbory a technologických lídrov na slovenskom trhu - je to tvoja jasná voľba.
28.03.2024
Čítať viac o Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti

Aj keď tretina Slovákov Veľkú noc neoslavuje, počas Veľkej noci sa poisťovne stretávajú s nezvyčajnými poistnými udalosťami. Prinášame vám výber tých najlepších.
28.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti
918_nemocnicabory3-redakcia

Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023

Tieto nemocnice hodnotia pacienti ako najlepšie.
27.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023

Vyberáme z banky.sk