VšZP chce obstarať lieky pre krv a krvotvorné orgány

Celková odhadovaná cena zákazky je takmer 1,7 mil. eur bez DPH.


Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) chce obstarať lieky pre krv a krvotvorné orgány. Podľa oznámenia o vyhlásení verejného obstarávania je celková odhadovaná cena zákazky takmer 1,7 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty.

Ako sa uvádza v súťažných podkladoch, ide o skupinu liekov, ktorá je indikovaná pri profylaxii a liečbe krvácavých stavov spôsobených vrodeným nedostatkom faktoru VIII (hemofília A). VšZP chce kúpiť 4 750 liekov na obdobie dvoch rokov.

Predmet zákazky bude financovaný z prostriedkov Všeobecnej zdravotnej poisťovne s tým, že verejný obstarávateľ neposkytuje preddavok. V obstarávaní sa počíta aj so zábezpekou, do lehoty na predkladanie ponúk uchádzač zabezpečí viazanosť ponuky v sume 10 tisíc eur.

Podľa informácií zverejnených v Dodatku k Úradnému vestníku EÚ je lehota na predkladanie ponúk alebo žiadostí o účasť do 11. marca 2019. Ponuku môže predložiť podľa súťažných podkladov okrem uchádzača aj skupina dodávateľov. Uchádzač nemôže byť v tom istom postupe zadávania zákazky členom skupiny dodávateľov, ktorá predkladá ponuku.
 

Vyberáme z poistovne.sk

30994_obr

Poistenie: Čo je to indexácia?

Indexácia poistnej zmluvy slúži na zachovanie hodnoty poistného krytia; zvyšuje sa pri nej platba poistného, ale zároveň aj poistné krytie.
10.05.2024 | Katarína Macková
Čítať viac o Poistenie: Čo je to indexácia?
burka-redakcia

Uniqa eviduje rastúci trend v poistných udalostiach

Počet škôd po živených pohromách medziročne stúpol až niekoľkonásobne. Najničivejšie bolo zemetrasenie a veterná smršť spojená s krupobitím. Stúpli aj škody na motorových vozidlách, poistné udalosti spojené zo škodami z fotovoltaiky ale aj udalosti z cestovného poistenia, ktoré ovplyvňujú najmä niektoré novodobé trendy.
07.05.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Uniqa eviduje rastúci trend v poistných udalostiach
RF_2024

Rusínsky festival – Festival kultúry Rusínov Slovenska

Rusínsky festival je oslavou bohatého Rusínskeho dedičstva, ktoré prináša živé vystúpenia, výstavy a prednášky obohacujúce poznanie rusínskej kultúry.
07.05.2024
Čítať viac o Rusínsky festival – Festival kultúry Rusínov Slovenska

Vyberáme z banky.sk