Zdravotná poradňa: Liečba chrupu, aké úkony uhrádza poisťovňa

V 17. rokoch som nosil fixný aparát na horných aj dolných zuboch. Avšak po rokoch došlo k recidíve problému. Je možné, aby poisťovňa preplatila rovnaký úkon po dosiahnutí 24 rokov?

dentist-doing-checkup

Odpovedá Matej Štepiansky, PR špecialista zdravotnej poisťovne Dôvera:

Keďže nepoznáme detaily zdravotného stavu pacienta, odpovedať môžeme len všeobecne. Liečba takých chýb chrupu, ktoré neovplyvňujú závažným spôsobom žuvacie schopnosti sú z verejného zdravotného poistenia čiastočne hradené poistencom do 18 roku života. Avšak liečba čeľustnoortopedickými aparátmi a poskytovanie stomatologických náhrad v rámci predoperačnej prípravy a pooperačného doliečovania (progénne stavy, skeletálne otvorené zhryzy, poúrazové stavy, vrodené vývojové chyby, onkologické ochorenia), pri rázštepoch, po rázštepových stavoch a ochoreniach čeľustného kĺbu (náhryzové dlahy) sa uhrádza z verejného zdravotného poistenia bez vekového obmedzenia.

 

Pozrite si, čo najviac zaujíma našich čitateľov o zdravotnom poistení. Pýtať sa môžete aj vy.

Vyberáme z Poistovne.sk

woman-sits-in-front-of-computer-talking-on-the-phone

Životné poistenie: Jednorázová výplata alebo renta? Aké doklady budete potrebovať?

Ako sa vypláca poistné plnenie zo životného poistenia? Predtým, ako vám ho poisťovňa vyplatí, budete musieť predložiť niekoľko dokladov. Kedy vám vyplatia sumu jednorázovo a kedy dostanete rentu?
05.09.2024 | Katarína Macková
Čítať viac o Životné poistenie: Jednorázová výplata alebo renta? Aké doklady budete potrebovať?
girl-running

Na začiatku školského roka Allianz registruje viac úrazov detí

Denne eviduje Allianz v priemere 30 úrazov detí, v septembri a októbri je to v priemere 37 hlásení denne. Drobné poranenia stoja stovky, vážne úrazy či trvalé následky tisíce aj desaťtisíce eur. Za pád z preliezky na školskom dvore vyplatil Allianz 3 450 eur. Záujem o skupinové poistenie škôl každý rok mierne stúpa.
02.09.2024
Čítať viac o Na začiatku školského roka Allianz registruje viac úrazov detí
hands-grasping-a-steering-wheel

Treba vypnúť motor pri tankovaní?

Na čerpacích staniciach ste sa určite stretli s varovnými tabuľami, že pred začatím tankovania treba vypnúť motor. Je to skutočne pravda a nutnosť? Hrozí vám nejaké nebezpečenstvo?
02.09.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Treba vypnúť motor pri tankovaní?

Vyberáme z banky.sk