Zdravotná poradňa: Užívate viacero liekov naraz, poraďte sa s lekárom

Trpím viacerými chorobami a užívam rôzne lieky. Začínam mať obavy, či ich môžem užívať súčasne, aby mi viac nepoškodili ako pomohli. Majú lekári vôbec možnosť posúdiť to?

doctor-walking-down-hallway-with-clipboard

Odpovedá Matej Štepiansky, PR špecialista zdravotnej poisťovne Dôvera:

Áno, samozrejme. Je to práca lekára, aby vám lieky predpísal nielen s cieľom dosiahnuť zlepšenie Vášho zdravotného stavu, ale aj  s ohľadom na možné nežiadúce účinky predpísaných liekov. V prípade pochybností urobíte najlepšie, ak sa obrátite na svojho všeobecného lekára. Ten má k dispozícii elektronickú liekovú knižku, teda elektronické záznamy o všetkých liekoch, ktoré užívate, aj o tých, ktoré Vám predpísali iní lekári. V prípade, že zistí, že máte predpísanú nevhodnú kombináciu liekov, alebo že užívanie  niektorého  z liekov nie  je pre Vás nevyhnutné, môže Vám liečbu upraviť.

 

Pozrite si, čo najviac zaujíma našich čitateľov o zdravotnom poistení. Pýtať sa môžete aj vy.

Vyberáme z Poistovne.sk

burka-redakcia

Uniqa eviduje rastúci trend v poistných udalostiach

Počet škôd po živených pohromách medziročne stúpol až niekoľkonásobne. Najničivejšie bolo zemetrasenie a veterná smršť spojená s krupobitím. Stúpli aj škody na motorových vozidlách, poistné udalosti spojené zo škodami z fotovoltaiky ale aj udalosti z cestovného poistenia, ktoré ovplyvňujú najmä niektoré novodobé trendy.
07.05.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Uniqa eviduje rastúci trend v poistných udalostiach
RF_2024

Rusínsky festival – Festival kultúry Rusínov Slovenska

Rusínsky festival je oslavou bohatého Rusínskeho dedičstva, ktoré prináša živé vystúpenia, výstavy a prednášky obohacujúce poznanie rusínskej kultúry.
07.05.2024
Čítať viac o Rusínsky festival – Festival kultúry Rusínov Slovenska

Vyberáme z banky.sk