Wüstenrot poisťovňa ku koncu novembra s poistným za 52 mil. eur

V medziročnom porovnaní jedenásťmesačné predpísané poistné pokleslo zhruba o 2 %.







Wüstenrot poisťovňa dosiahla od začiatku januára do konca novembra 2017 hrubé predpísané poistné vo výške 52 mil. eur. V medziročnom porovnaní je to pokles zhruba o 2 %. Avšak neživotnému poisteniu sa podľa vyjadrení spoločnosti darilo, predpis vzrástol o 6,8 %. Taktiež nová produkcia v neživotnom poistení medziročne vzrástla o 4,4 %. Stúpol však aj počet poistných udalostí v neživotnom poistení, a to o 12 %, a tým sa zvýšili aj náklady na poistné plnenia celkovo o 6,4 %, z toho v neživotnom poistení o 12,4 %.


V roku 2018 možno podľa vyjadrení spoločnosti očakávať stúpajúci záujem o online poistenia. Wüstenrot poisťovňa ešte v roku 2017 rozšírila ponuku online poistenia o rizikové životné poistenie pre prípad straty príjmu zo závažných zdravotných dôvodov. Spoločnosť chce zatraktívniť a rozšíriť služby v rámci ďalších dvoch typov produktov, ktoré budú dostupné v roku 2018.

Wüstenrot poisťovňa, a. s. pôsobí na Slovensku od roku 1998, najskôr ako Wüstenrot životná poisťovňa. V roku 2003 sa zlúčila s Univerzálnou bankovou poisťovňou, ktorej kúpou zároveň vstúpila na trh neživotného poistenia. Nová Wüstenrot poisťovňa tak vznikla 1. januára 2004 a má univerzálnu licenciu. Wüstenrot je finančná skupina založená v Nemecku a Rakúsku. Na slovenskom trhu sa finančná skupina Wüstenrot etablovala v roku 1993 v oblasti stavebného sporenia.

Vyberáme z poistovne.sk

Ako poistiť bicykel

V peknom počasí sadá na bicykel čoraz viac cyklistov. Cyklistika nie je už len víkendovou záležitosťou, ale mnohí ľudia siahajú po bicykli aj pri ceste do práce. Ako si zabezpečiť bicykel pred krádežou a kto uhradí škody, ktoré spôsobíte ako cyklista? 
29.04.2024 | redakcia
Čítať viac o Ako poistiť bicykel

Kedy za vás platí zdravotné poistenie štát

Štát platí zdravotné poistenie nielen za deti, študentov a dôchodcov. Pozrite si, za ktoré osoby platí zdratovné poistenie štát a kedy si ho musíte platiť sami.
26.04.2024 | redakcia
Čítať viac o Kedy za vás platí zdravotné poistenie štát
Auto-004

Zákon o PZP sa mení, maximálne limity v rámci škôd a aj pokuty sa plánujú zvýšiť

Zákon o povinnom zmluvnom poistení (PZP) motorových vozidiel opäť čakajú zmeny. Poslanci parlamentu novelu zákona posunuli do druhého čítania.
24.04.2024
Čítať viac o Zákon o PZP sa mení, maximálne limity v rámci škôd a aj pokuty sa plánujú zvýšiť

Vyberáme z banky.sk