Generali Poisťovňa zaznamenala vlani poistné 209 mil. eur

V medziročnom porovnaní to znamená nárast o 7,6 %.









Generali Poisťovňa dosiahla v minulom roku hrubé predpísané poistné 209 mil. eur. V medziročnom porovnaní to znamená nárast o 7,6 %, uvádza spoločnosť v tlačovej správe. Z celkového objemu tvorilo životné poistenie 88 mil. eur pri medziročnom raste o 4,7 % a neživotné poistenie 121 mil. eur pri náraste o 9,7 %. Poisťovňa Generali uzavrela rok 2016 s čistým ziskom vo výške 6,7 mil. eur. Rok predtým to bol zisk 9,6 mil. eur. 

Neživotnému poisteniu sa darilo podľa vyjadrení firmy najmä vďaka 13,5-percentnému nárastu v poistení motorových vozidiel. Objem havarijného poistenia stúpol o 12,6 %. Poisťovňa rástla aj v poistení veľkých rizík, a to o 8,9 % a takisto v poistení personálneho majetku, medziročne o 15,3 %. Životné poistenie rástlo vďaka nárastu v rizikovom životnom poistení o 27,4 %. Bežne platené poistné vzrástlo celkovo o 7 %.

Vyberáme z poistovne.sk

burka-redakcia

Uniqa eviduje rastúci trend v poistných udalostiach

Počet škôd po živených pohromách medziročne stúpol až niekoľkonásobne. Najničivejšie bolo zemetrasenie a veterná smršť spojená s krupobitím. Stúpli aj škody na motorových vozidlách, poistné udalosti spojené zo škodami z fotovoltaiky ale aj udalosti z cestovného poistenia, ktoré ovplyvňujú najmä niektoré novodobé trendy.
07.05.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Uniqa eviduje rastúci trend v poistných udalostiach
RF_2024

Rusínsky festival – Festival kultúry Rusínov Slovenska

Rusínsky festival je oslavou bohatého Rusínskeho dedičstva, ktoré prináša živé vystúpenia, výstavy a prednášky obohacujúce poznanie rusínskej kultúry.
07.05.2024
Čítať viac o Rusínsky festival – Festival kultúry Rusínov Slovenska

Vyberáme z banky.sk