Téma: Ako si vybrať vhodné životné poistenie
Otázka:

Aké faktory mám zvažovať pri výbere životného poistenia? 

Odpoveď:
Pri výbere životného poistenia je veľmi dôležitý prvý kontakt s finančným agentom, ktorý spolu s klientom vytvorí odbornú analýzu jeho potrieb a na jej základe sa zvažuje výber čo najvhodnejšieho životného poistenia, ušitého na mieru každého klienta. V prvom rade si treba ujasniť či chcem poistiť seba alebo súčasne aj svojich blízkych. Ďalším dôležitým faktorom je, či chcem, aby súčasťou životného poistenia bolo i sporenie, resp. vytváranie finančnej rezervy. Klient si pritom môže vybrať Rizikové, Kapitálové alebo Investičné životné poistenie.
Rizikové životné poistenie je určené na zabezpečenie blízkych osôb a netvorí finančnú rezervu. Je cenovo dostupné a poskytuje za nižšiu cenu vysokú poistnú ochranu. Je vhodné pre klientov, ktorí majú úver alebo chcú zabezpečiť rodinu pred výpadkom príjmu, prípadne chcú byť poistení pre prípad úrazu, invalidity, kritických chorôb alebo iných rizík.
Investičné životné poistenie  flexibilne odráža klientske potreby vo všetkých životných situáciách a zároveň poskytuje poistné krytie a možnosť vytvoriť si finančnú rezervu.
Kapitálové životné poistenie s bežne plateným poistným a garantovanou technickou úrokovou mierou navyše umožňuje investovať do finančných fondov životného poistenia.
 
Odpovedal: Ivo Konečný (04.03.2014)
Späť

Vyberáme z banky.sk