Cardif Slovakia vlani s rastom poistného aj zisku

 


Poisťovňa Cardif Slovakia, ktorá sa špecializuje na skupinové poistenie a bankopoistenie, dosiahla v minulom roku zisk 1,8 mil. eur. V medziročnom porovnaní to predstavuje nárast o 42 %. "Už niekoľko rokov za sebou sme vykázali rast čistého zisku," uvádza sa vo výročnej správe spoločnosti.
Firma podľa jej vyjadrení zaznamenala vlani úspechy vo všetkých kľúčových ukazovateľoch a potvrdila tak svoju stabilnú pozíciu. Dosiahla predpísané poistné v životnom aj neživotnom poistení za vyše 13,7 mil. eur, čo predstavuje medziročný nárast o 20 %. Čisté poistné bez sumy postúpenej zaisťovateľom sa zvýšilo o 12,4 % na 12,8 mil. eur.

Nosným produktom naďalej ostáva poistenie schopnosti splácať finančné záväzky. Tento produkt tvorí prevažnú časť predpísaného poistného. Jeho podiel však v zmysle diverzifikačného prístupu spoločnosti každoročne klesá, každý rok totiž prináša nové produkty na trh.

Pozitívny dopad na obchodné aktivity poisťovne, vzhľadom na jej zameranie, mal fakt, že v bankovom sektore sa oživilo úverovanie retailu. Ďalej to bol nárast financovania prostredníctvom splátkového predaja. "Naopak, slabá výkonnosť lízingového sektoru nemala významnejší vplyv na naše obchodné aktivity," uviedla spoločnosť.

Na tento rok má poisťovňa naplánované, že dosiahne čisté zaslúžené poistné v sume 12,6 mil. eur. To by medziročne znamenalo mierne zníženie o 1,2 %. Zisk pred zdanením by sa mal podľa odhadov firmy zvýšiť o 8,3 %.

Poisťovňa Cardif Slovakia pôsobí na slovenskom poistnom trhu od roku 2000. Je 100-percentnou dcérskou firmou poisťovacej skupiny BNP Paribas Cardif so sídlom v Paríži. Na slovenskom trhu sa Cardif špecializuje na poistenie rizík ako sú smrť, invalidita, práceneschopnosť a strata zamestnania, ktoré môžu ohroziť schopnosť fyzickej osoby splácať prijaté finančné záväzky. 

Vyberáme z poistovne.sk

Kedy za vás platí zdravotné poistenie štát

Štát platí zdravotné poistenie nielen za deti, študentov a dôchodcov. Pozrite si, za ktoré osoby platí zdratovné poistenie štát a kedy si ho musíte platiť sami.
26.04.2024 | redakcia
Čítať viac o Kedy za vás platí zdravotné poistenie štát
Auto-004

Zákon o PZP sa mení, maximálne limity v rámci škôd a aj pokuty sa plánujú zvýšiť

Zákon o povinnom zmluvnom poistení (PZP) motorových vozidiel opäť čakajú zmeny. Poslanci parlamentu novelu zákona posunuli do druhého čítania.
24.04.2024
Čítať viac o Zákon o PZP sa mení, maximálne limity v rámci škôd a aj pokuty sa plánujú zvýšiť
Záplavy_Rudno_Allianz1

Prírodné živly spôsobujú čoraz viac škôd, pri niektorých medziročne stúpli aj o stovky percent

Prírodné živly spôsobili minulý rok najviac škôd za posledných 5 rokov. Medziročne stúpol počet škôd o 185 percent, pričom povodne a záplavy spôsobili nárast škodovosti o 433 percent. Na ochranu klientov pred podpoistením Allianz aktualizuje výšku poistnej sumy nehnuteľnosti podľa vývoja cien realít.
24.04.2024
Čítať viac o Prírodné živly spôsobujú čoraz viac škôd, pri niektorých medziročne stúpli aj o stovky percent

Vyberáme z banky.sk