Pandemické ošetrovné školákov k 30. júnu zanikne automaticky, upozorňuje Sociálna poisťovňa

Rodič, ktorý pre začiatok školských prázdnin končí s poberaním dávky OČR, nemusí voči Sociálnej poisťovni urobiť žiadne kroky, ani nič oznamovať.


Pandemické ošetrovné (OČR) počas školských prázdnin rodičom školopovinných detí zaniká automaticky zo zákona. Prestáva byť totiž splnený predpoklad uzatvorenia školy príslušným orgánom, pretože cez prázdniny sú školy uzatvorené zo zákona. V tlačovej správe na to upozornil hovorca Sociálnej poisťovne Peter Višváder.

"Takúto pandemickú OČR nie je potrebné ukončovať osobitným spôsobom, rodič, ktorý pre začiatok školských prázdnin končí s poberaním dávky OČR, nemusí voči Sociálnej poisťovni urobiť žiadne kroky, ani nič oznamovať," tvrdí hovorca. Koncom júna zašlú rodičia, tak ako doteraz na konci každého mesiaca, už iba čestné vyhlásenie k žiadosti o ošetrovné s údajmi, v ktorých dňoch sa v júni o školopovinné dieťa starali. Na to, aby rodičia prípadne mohli pokračovať v poberaní dávky aj v júli, teda cez školské prázdniny, potrebujú potvrdenie od lekára a následne za júl musia na konci mesiaca poslať vyplnené čestné vyhlásenie.
 

Vyberáme z poistovne.sk

dentist-doing-checkup

Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit

Návšteva zubára sa niektorým Slovákom predraží. Ministerstvo zdravotníctva SR totiž po konzultácii s rezortom financií navrhlo revíziu v benefitoch zdravotných poisťovní. Dotkne sa pritom práve poskytovania zubného benefitu zdravotnými poisťovňami.
15.04.2024
Čítať viac o Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit
Doktor a peniaze-005

Zdravotné poisťovne vlani uhradili poistencom benefity za viac ako 60 mil. eur

Zdravotné poisťovne uhradili vlani svojim poistencom benefity v celkovej výške 60,8 mil. eur. Najviac z tejto sumy pripadlo na štátnu Všeobecnú zdravotnú poisťovňu, takmer 29 mil. eur, Dôvera minula na benefy viac ako 20 mil. eur a Union necelých 12 mil. eur.
15.04.2024
Čítať viac o Zdravotné poisťovne vlani uhradili poistencom benefity za viac ako 60 mil. eur
redakcia-letisko

Pozor! Cestovné poistenie pre územie Izraela a Palestíny neplatí

UNIQA pripomína, že vzhľadom na pretrvávajúcu mimoriadnu bezpečnostnú situáciu na celom území Izraela a Palestíny, ktorá vznikla v dôsledku vojnového konfliktu, nie je možné klientom cestujúcim do týchto krajín garantovať zaistenie asistenčných služieb. Z tohoto dôvodu cestovné poistenie pre dane krajiny nie je účinné.
15.04.2024
Čítať viac o Pozor! Cestovné poistenie pre územie Izraela a Palestíny neplatí

Vyberáme z banky.sk