Allianz – SP rozšírila online sprievodcu škodou na PZP

Po online sprievodcovi škodou v havarijnom poistení, ktorý Allianz – Slovenská poisťovňa spustila koncom minulého roka, vo februári rozšírila službu aj o povinné zmluvné poistenie (PZP). Nový online systém umožňuje sledovať riešenie škody krok za krokom, čím uľahčuje komunikáciu poisťovne s klientom.


„Pri havarijnom poistení sú notifikácie zasielané našim klientom. V prípade škody z povinného zmluvného poistenia je to špecifické a atraktívne tým, že táto služba sa už netýka klientov, ktorí sú u nás poistení, ale tých, ktorým naši klienti spôsobia škodu. Vďaka online sprievodcovi škodou v PZP tak aj naši neklienti budú mať možnosť zažiť naše nové moderné digitálne služby. Veríme, že toto transparentné a proaktívne informovanie o riešení ich škody ocenia a prípadne aj zvážia poistenie v Allianz - SP, keď si budú v budúcnosti vyberať nové poistenie,“ vysvetľuje riaditeľ odboru market manažmentu Allianz – SP Jozef Kruppa.
Nový online sprievodca škodou, ktorý doplnil a skvalitnil doterajší systém riešenia škôd, pozostáva zo štyroch krokov, a to nahlásenie, obhliadka, oprava a hodnotenie. Jeho základnými výhodami sú rýchlosť, jednoduchosť, transparentnosť a empatia. Ide o interaktívnu mikrostránku. „Z našich prieskumov vyplynulo, že klienti od nás očakávajú, že budeme s nimi komunikovať a spolupracovať veľmi jednoducho, bez nutnosti sťahovať či aktualizovať si rôzne aplikácie. Týmto online produktom sme im to umožnili,“ približuje J. Kruppa. Zákazníkovi po zaregistrovaní škodovej udalosti príde notifikácia prostredníctvom e-mailu alebo SMS správy s odkazom, na ktorom môže sledovať stav svojej poistnej udalosti a online komunikovať s poisťovňou. Po vyriešení škody poisťovňa v poslednom, štvrtom kroku zisťuje, ako bol klient spokojný. Klienti svoju spätnú väzbu so službami poisťovne a servisu vyjadrujú na stupnici od jeden do päť hviezdičiek. Poisťovňa do hodnotenia klientov žiadnym spôsobom nezasahuje, čím je proces veľmi transparentný. „Z doterajších spätných väzieb klienti ohodnotili spokojnosť s riešením svojej škody 4,78 bodmi z 5-tich. Spokojnosť so službami v autoservise vyhodnotili na úrovni 4,79 bodov z 5-tich,“ bilancuje J. Kruppa.

Allianz – SP plánuje službu rozšíriť aj na ďalšie oblasti poistenia. „Klienti dnes chcú vedieť, čo sa aktuálne deje s ich poistnou udalosťou. Systém je jednoduchý, transparentný a vďaka detailnej spätnej väzbe veľkej vzorky reálnych klientov nás núti byť efektívnejší a rýchlejší v riešení škôd našich klientov. Tento rok plánujeme spustiť online sprievodcu škodou aj pre majetkové poistenie,“ uzatvára J. Kruppa.

(Tlačová správa)
 

Vyberáme z poistovne.sk

UNIZA_SF_1080x1080

Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Až 3x vyšší dopyt po absolventoch a 100%-ná zamestnanosť. Strojnícka fakulta UNIZA je miestom, kde sa formuje nasledujúca generácia moderných inžinierov, ktorí menia svet. Ak hľadáš životnú istotu, prelomové študijné odbory a technologických lídrov na slovenskom trhu - je to tvoja jasná voľba.
28.03.2024
Čítať viac o Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti

Aj keď tretina Slovákov Veľkú noc neoslavuje, počas Veľkej noci sa poisťovne stretávajú s nezvyčajnými poistnými udalosťami. Prinášame vám výber tých najlepších.
28.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti
918_nemocnicabory3-redakcia

Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023

Tieto nemocnice hodnotia pacienti ako najlepšie.
27.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023

Vyberáme z banky.sk