Allianz – SP poistila viacerých dobrodruhov

Najväčšia poisťovňa na trhu aj tento rok podporila niekoľko dobrodružných expedícií. Minulý víkend odletel do Nepálu najznámejší slovenský horolezec Peter Hámor, ktorý ako jediný Slovák vystúpil na vrchol všetkých 14 osemtisícoviek planéty. Po tretíkrát sa pokúsi vystúpiť na himalájsku osemtisícovku Dhaulágirí (8167 m).


Trojmesačnú expedíciu na vrchol siedmej najvyššej hory sveta absolvuje spolu s horolezcom Michalom Sabovčíkom. Úvodnú aklimatizačnú časť trasy do základného tábora vo výške približne 6400 km s nimi absolvujú aj Mária Hámor a Silvia Krištofovičová. Všetkých štyroch členov náročnej expedície kompletne poistila Allianz – Slovenská poisťovňa. „Naše poistenie kryje všetkým členom expedície komplexné liečebné náklady v neobmedzenej výške, úraz, náklady na záchrannú činnosť, ale aj batožinu, zodpovednosť za spôsobenú škoda asistenčné služby. Keďže ide o rizikovú činnosť, poistenie takisto pokrýva rizikové športy, akými je aj horolezecký výstup a pohyb v nadmorskej výške nad 3000 metrov,“ vysvetľuje hovorkyňa Allianz – SP Lucia Muthová.
Allianz – Slovenská poisťovňa poistila aj ďalších dvoch dobrodruhov Petra Hliničana a Martina Navrátila. Tí koncom februára odleteli do Ruska, aby sa pokúsili prejsť známy Beringov prieliv. Je to jediné miesto na svete, kde sa dá "suchou nohou“ prejsť z Ázie do Ameriky. Približne 300 km dlhá trasa vedie z Ruskej Čukotky do Americkej Aljašky. Podľa antropológov práve cez toto miesto pred desiatkami tisíc rokov prišlo na americké územie dnešné pôvodne americké obyvateľstvo. Náročný prechod dodnes dokázateľne prešlo len 9 ľudí a vzhľadom na globálne otepľovanie je to jedna z posledných možností trasu uskutočniť. Ak by sa to Petrovi a Martinovi podarilo, boli by prví Slováci, ktorí zdolali náročnú trasu. 4-týždňovú expedíciu chcú obaja prejsť pešo, za pomoci vlastných síl, s ťahaním saní s potravinami a potrebným vybavením. Aj túto expedíciu kompletne poistila Allianz - SP. Aktuálne museli Peter s Martinom kvôli počasiu expedíciu predčasne ukončiť. „Allianz – Slovenská poisťovňa je silnou značkou, ktorá sa nebojí poistiť aj odvážne a riskantné projekty. Sme radi, že môžeme byť partnerom tých, ktorí sa neboja plniť si svoje najodvážnejšie sny,“ uviedla hovorkyňa Allianz – SP Lucia Muthová.

(Tlačová správa)
 

Vyberáme z poistovne.sk

UNIZA_SF_1080x1080

Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Až 3x vyšší dopyt po absolventoch a 100%-ná zamestnanosť. Strojnícka fakulta UNIZA je miestom, kde sa formuje nasledujúca generácia moderných inžinierov, ktorí menia svet. Ak hľadáš životnú istotu, prelomové študijné odbory a technologických lídrov na slovenskom trhu - je to tvoja jasná voľba.
28.03.2024
Čítať viac o Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!
918_nemocnicabory3-redakcia

Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023

Tieto nemocnice hodnotia pacienti ako najlepšie.
27.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023
man-with-glasses-driving

10 najlepších autoservisov za rok 2023

Toto sú najlepšie autoservisy na Slovensku. Poznáte ich?
25.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o 10 najlepších autoservisov za rok 2023

Vyberáme z banky.sk