Poistenci Unionu môžu využívať novú mobilnú aplikáciu

Aplikácia obsahuje napríklad preukaz poistenca, kompletný prehľad zdravotných výkonov, predpísaných receptov, diagnóz, možnosť vyhľadania lekára alebo prehľad výhod pre poistencov.


Poistenci Unionu môžu využívať novú mobilnú aplikáciu. Dostanú sa v nej k potrebným informáciám, ktoré sa týkajú zdravia a zdravotného poistenia. Obsahuje napríklad preukaz poistenca, kompletný prehľad zdravotných výkonov, predpísaných receptov, diagnóz, možnosť vyhľadania lekára alebo prehľad výhod pre poistencov. V časti SOS je možnosť zavolať priamo na tiesňovú linku, zdravotnú záchrannú službu, hasičov alebo políciu. V tlačovej správe o tom informoval hovorca Union zdravotnej poisťovne Matej Neumann.

"Naši poistenci majú všetky dôležité informácie k dispozícii jednoducho a rýchlo priamo vo svojom mobilnom telefóne. Nová mobilná aplikácia potvrdzuje súčasné trendy elektronizácie a opäť zvyšuje komfort pre poistencov. Aj týmto sa snažíme meniť životy našich klientov k lepšiemu," uviedla členka predstavenstva Unionu Elena Májeková. Ako doplnila, poistenci nájdu aktuálne a najdôležitejšie informácie hneď po vstupe do aplikácie, kde sú prehľadne usporiadané oznámenia. Aplikácia je dostupná pre operačný systém Android a iOS.

Predpísané recepty je možné v lekárni vyzdvihnúť aj na základe čiarového kódu, ktorý je priamo v aplikácii. Služba Moje zdravie poskytuje prehľad všetkých vyšetrení aj s informáciou o lekárovi, ktorý vyšetrenia vykonal. Poistenci tam tiež nájdu informáciu, koľko Union za vyšetrenie zaplatil. Ďalšou službou je možnosť vyhľadania lekára či poskytovateľa zdravotnej starostlivosti podľa lokality alebo abecedy. Aplikácia poskytuje aj prehľad ordinačných hodín jednotlivých ambulancií či okamžitú navigáciu k vybranému lekárovi. Cez aplikáciu sa tiež dá vyhľadať najbližšia pobočka Unionu a informácie o otváracích hodinách. Obsah mobilnej aplikácie plánuje poisťovňa priebežne rozširovať o ďalšie nové služby.
 

Vyberáme z poistovne.sk

918_nemocnicabory3-redakcia

Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023

Tieto nemocnice hodnotia pacienti ako najlepšie.
27.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023
man-with-glasses-driving

10 najlepších autoservisov za rok 2023

Toto sú najlepšie autoservisy na Slovensku. Poznáte ich?
25.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o 10 najlepších autoservisov za rok 2023
60878

Aké doklady potrebujem pre poisťovňu pri hlásení poistnej udalosti?

Pri rôznych typoch škodových udalostí je potrebné predložiť rôzne typy dokladov. Pozrite si praktický prehľad, aké doklady bude poisťovňa od vás vyžadovať.
22.03.2024 | Katarína Macková
Čítať viac o Aké doklady potrebujem pre poisťovňu pri hlásení poistnej udalosti?

Vyberáme z banky.sk