UNIQA expanduje v strednej Európe, kupuje dcéry AXA v Poľsku, Česku a na Slovensku

5 miliónov nových klientov, 2100 zamestnancov a 800 miliónov Eur na poistnom – to sú hlavné parametre spoločnosti francúzskej skupiny AXA v Poľsku, Českej republike a na Slovensku. A práve tieto aktivity teraz získala UNIQA, podliehajú však ešte právnemu schváleniu transakcie.


Predmetom akvizície sú životné a neživotné poisťovne, penzijné fondy a servisné spoločnosti AXA v týchto troch krajinách. Kúpna cena predstavovala 1 miliardu EUR.

CEO koncernu UNIQA Insurance Group Andreas Brandstetter privítal dohodu na transakcii takto: „Spoločnosti zastrešené v koncerne AXA poznáme už dlho. Výborne sa hodia k našej dlhodobej stratégii. Zameraním na profitabilný retailový obchod a s vyváženým produktovým portfóliom vhodne doplní naše doterajšie aktivity a posunú nás na piatu pozíciu v regióne strednej a východnej Európy.“

UNIQA v strednej a východnej Európe disponuje celoplošnou sieťou na 15 trhoch a obsluhuje aktuálne 6,8 miliónov retailových a firemných zákazníkov.

UNIQA posilňuje trhovú pozíciu


V Poľsku je UNIQA teraz so svojimi 1,5 miliónmi zákazníkov desiatkou na poistnom trhu. V Českej republike obsluhuje 800 000 klientov a na trhu má pozíciu šestky. Na Slovensku má UNIQA pol milióna zákazníkov a v poradí poisťovní jej prináleží v rámci skupín číslo štyri.

AXA teraz prinesie v Poľsku dodatočných 3,2 miliónov klientov, v Česku 800 000 a na Slovensku 750 000 klientov. UNIQA tým poskočí v rebríčku poisťovní podľa predpísaného poistného: V Poľsku a v Česku na pozíciu päťky a na Slovensku si aj naďalej upevní svoje štvrté miesto. „Na každom z týchto troch trhov tak významne posilníme našu trhovú pozíciu,“ konštatoval Andreas Brandstetter, CEO UNIQA Insurance Group. „AXA sa k nám výborne hodí, jej spoločnosti sú prvotriedne riadené a majú silnú pozíciu na trhu. Touto transakciou získavame privátnych aj firemných klientov na troch rastúci trhoch, na ktorých už aj doteraz hospodárime vysoko profitabilne.“ S 35% životného poistenia a 65% neživotného poistenia je aj produktová ponuka takmer vyvážená.

Dokončenie transakcie musia ešte schváliť príslušné úrady. UNIQA si pre prípravu transakcie prizvala poradenskú spoločnosť HSBC.

Vyberáme z poistovne.sk

dentist-doing-checkup

Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit

Návšteva zubára sa niektorým Slovákom predraží. Ministerstvo zdravotníctva SR totiž po konzultácii s rezortom financií navrhlo revíziu v benefitoch zdravotných poisťovní. Dotkne sa pritom práve poskytovania zubného benefitu zdravotnými poisťovňami.
15.04.2024
Čítať viac o Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit
Doktor a peniaze-005

Zdravotné poisťovne vlani uhradili poistencom benefity za viac ako 60 mil. eur

Zdravotné poisťovne uhradili vlani svojim poistencom benefity v celkovej výške 60,8 mil. eur. Najviac z tejto sumy pripadlo na štátnu Všeobecnú zdravotnú poisťovňu, takmer 29 mil. eur, Dôvera minula na benefy viac ako 20 mil. eur a Union necelých 12 mil. eur.
15.04.2024
Čítať viac o Zdravotné poisťovne vlani uhradili poistencom benefity za viac ako 60 mil. eur
redakcia-letisko

Pozor! Cestovné poistenie pre územie Izraela a Palestíny neplatí

UNIQA pripomína, že vzhľadom na pretrvávajúcu mimoriadnu bezpečnostnú situáciu na celom území Izraela a Palestíny, ktorá vznikla v dôsledku vojnového konfliktu, nie je možné klientom cestujúcim do týchto krajín garantovať zaistenie asistenčných služieb. Z tohoto dôvodu cestovné poistenie pre dane krajiny nie je účinné.
15.04.2024
Čítať viac o Pozor! Cestovné poistenie pre územie Izraela a Palestíny neplatí

Vyberáme z banky.sk