Allianz – SP vyplatila poškodeným v Prešove už takmer štvrť milióna eur

Najviac plnení vyplatila Allianz – SP doteraz za rozbité okná a balkóny. Škody na majetku po explózii sú kryté z poistenia domácnosti, nehnuteľnosti a bytového domu. Aktualizujte si svoju poistnú zmluvu podľa skutočnej hodnoty majetku.


Obyvatelia okolitých bytov, ktorí utrpeli škodu po tragickom výbuchu plynu v bytovom dome na Mukačevskej ulici v Prešove, už vďaka vyplatenému poistnému plneniu mohli začať s opravami poškodeného majetku. Allianz – SP im doteraz z poistenia bytového domu a z poistenia domácnosti vyplatila vyše 235-tisíc eur. „V štyroch bytových domoch v okolí explózie evidujeme 131 poškodených. Minulý týždeň sme im poslali zálohy v celkovej sume 195-tisíc eur na opravy a zasklenie okien, balkónových zostáv a poškodených rámov,“ upresňuje riaditeľ odboru likvidácie poistných udalostí Allianz – SP Milan Rajec. Zničené okná, balkónové presklenia a rámy sú kryté z poistenia bytového domu. „Zálohy sme v zmysle poistnej zmluvy vyplatili na účet bytového správcu a z neho sa hromadne riešia nároky jednotlivých poškodených v bytovom dome,“ vysvetľuje M. Rajec.
Z privátneho poistenia nehnuteľnosti a domácnosti eviduje Allianz – SP 37 škôd v súvislosti s výbuchom. Len za samotné škody v domácnosti, teda všetky poškodené hnuteľné veci v byte, vyplatila poškodeným zatiaľ vyše 40-tisíc eur. Okrem škôd na bytoch a bytových domoch nahlásili klienti Allianz – SP aj 13 poistných udalostí vozidiel. Explózia im poškodila kapoty, strechy a okná vo výške takmer 24-tisíc eur.
 

Čo kryje ktoré poistenie


Škody na majetku po explózii si poškodení môžu uplatniť z privátneho poistenia nehnuteľnosti a domácnosti a z poistenia bytového domu. Poistenie domácnosti kryje všetky hnuteľné veci, ktoré máme v byte - nábytok, elektroniku, šatstvo a osobné veci. Z poistenia nehnuteľnosti je kryté všetko vnútorné zabudované zariadenie bytu - podlahy, omietky, dvere, sanita, kuchynská linka či vstavané skrine. Z poistenia bytového domu sú kryté spoločné časti a zariadenia bytového domu, teda obvodové múry, strecha, schodisko, výťahy, prípojky, ale aj jednotlivé byty a ich vnútorné stavebné súčasti.
 

Aktualizujte svoje poistky


Po tragickej explózii sa mnohí začali zaujímať o svoje poistenie domova. „Viacerí klienti sa v posledných dňoch prostredníctvom našej zákazníckej linky informovali, či ich poistná zmluva kryje aj výbuch a do akej výšky je krytý ich majetok,“ približuje hovorkyňa Allianz – SP Lucia Muthová. Mnohé, najmä staršie poistné zmluvy, sú uzatvorené na nízku poistnú sumu, ktorá nepokrýva skutočnú hodnotu majetku. „Ak bol byt zrekonštruovaný, vymenili sme nábytok, doplnili zariadenie a elektroniku, hodnota nášho majetku sa zvýšila a treba ju aktualizovať aj v poistnej zmluve,“ dodáva L. Muthová.
 

Allianz - Slovenská poisťovňa, a. s., pôsobí na slovenskom poistnom trhu už niekoľko desiatok rokov a je trhovým lídrom v poskytovaní vysoko kvalitných služieb a produktov. Patrí do poisťovacej skupiny Allianz Societas Europaea, ktorá spravuje zmluvy miliónov klientov v regióne strednej a východnej Európy.

(Tlačová správa)

 

Vyberáme z poistovne.sk

IMG_2905-R

Zdravotná poisťovňa Dôvera dosiahla vlani zisk takmer 20 mil. eur

Zdravotná poisťovňa Dôvera uzavrela minulý rok so ziskom 19,95 mil. eur. Poisťovňa z tejto sumy presunie 3,99 mil. eur do rezervného fondu, zvyšok poputuje do nerozdeleného zisku minulých rokov.
28.03.2024
Čítať viac o Zdravotná poisťovňa Dôvera dosiahla vlani zisk takmer 20 mil. eur
UNIZA_SF_1080x1080

Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Až 3x vyšší dopyt po absolventoch a 100%-ná zamestnanosť. Strojnícka fakulta UNIZA je miestom, kde sa formuje nasledujúca generácia moderných inžinierov, ktorí menia svet. Ak hľadáš životnú istotu, prelomové študijné odbory a technologických lídrov na slovenskom trhu - je to tvoja jasná voľba.
28.03.2024
Čítať viac o Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti

Aj keď tretina Slovákov Veľkú noc neoslavuje, počas Veľkej noci sa poisťovne stretávajú s nezvyčajnými poistnými udalosťami. Prinášame vám výber tých najlepších.
28.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti

Vyberáme z banky.sk