Allianz – SP vyplatila poškodeným v Prešove už takmer štvrť milióna eur

Najviac plnení vyplatila Allianz – SP doteraz za rozbité okná a balkóny. Škody na majetku po explózii sú kryté z poistenia domácnosti, nehnuteľnosti a bytového domu. Aktualizujte si svoju poistnú zmluvu podľa skutočnej hodnoty majetku.


Obyvatelia okolitých bytov, ktorí utrpeli škodu po tragickom výbuchu plynu v bytovom dome na Mukačevskej ulici v Prešove, už vďaka vyplatenému poistnému plneniu mohli začať s opravami poškodeného majetku. Allianz – SP im doteraz z poistenia bytového domu a z poistenia domácnosti vyplatila vyše 235-tisíc eur. „V štyroch bytových domoch v okolí explózie evidujeme 131 poškodených. Minulý týždeň sme im poslali zálohy v celkovej sume 195-tisíc eur na opravy a zasklenie okien, balkónových zostáv a poškodených rámov,“ upresňuje riaditeľ odboru likvidácie poistných udalostí Allianz – SP Milan Rajec. Zničené okná, balkónové presklenia a rámy sú kryté z poistenia bytového domu. „Zálohy sme v zmysle poistnej zmluvy vyplatili na účet bytového správcu a z neho sa hromadne riešia nároky jednotlivých poškodených v bytovom dome,“ vysvetľuje M. Rajec.
Z privátneho poistenia nehnuteľnosti a domácnosti eviduje Allianz – SP 37 škôd v súvislosti s výbuchom. Len za samotné škody v domácnosti, teda všetky poškodené hnuteľné veci v byte, vyplatila poškodeným zatiaľ vyše 40-tisíc eur. Okrem škôd na bytoch a bytových domoch nahlásili klienti Allianz – SP aj 13 poistných udalostí vozidiel. Explózia im poškodila kapoty, strechy a okná vo výške takmer 24-tisíc eur.
 

Čo kryje ktoré poistenie


Škody na majetku po explózii si poškodení môžu uplatniť z privátneho poistenia nehnuteľnosti a domácnosti a z poistenia bytového domu. Poistenie domácnosti kryje všetky hnuteľné veci, ktoré máme v byte - nábytok, elektroniku, šatstvo a osobné veci. Z poistenia nehnuteľnosti je kryté všetko vnútorné zabudované zariadenie bytu - podlahy, omietky, dvere, sanita, kuchynská linka či vstavané skrine. Z poistenia bytového domu sú kryté spoločné časti a zariadenia bytového domu, teda obvodové múry, strecha, schodisko, výťahy, prípojky, ale aj jednotlivé byty a ich vnútorné stavebné súčasti.
 

Aktualizujte svoje poistky


Po tragickej explózii sa mnohí začali zaujímať o svoje poistenie domova. „Viacerí klienti sa v posledných dňoch prostredníctvom našej zákazníckej linky informovali, či ich poistná zmluva kryje aj výbuch a do akej výšky je krytý ich majetok,“ približuje hovorkyňa Allianz – SP Lucia Muthová. Mnohé, najmä staršie poistné zmluvy, sú uzatvorené na nízku poistnú sumu, ktorá nepokrýva skutočnú hodnotu majetku. „Ak bol byt zrekonštruovaný, vymenili sme nábytok, doplnili zariadenie a elektroniku, hodnota nášho majetku sa zvýšila a treba ju aktualizovať aj v poistnej zmluve,“ dodáva L. Muthová.
 

Allianz - Slovenská poisťovňa, a. s., pôsobí na slovenskom poistnom trhu už niekoľko desiatok rokov a je trhovým lídrom v poskytovaní vysoko kvalitných služieb a produktov. Patrí do poisťovacej skupiny Allianz Societas Europaea, ktorá spravuje zmluvy miliónov klientov v regióne strednej a východnej Európy.

(Tlačová správa)

 

Vyberáme z poistovne.sk

918_nemocnicabory3-redakcia

Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023

Tieto nemocnice hodnotia pacienti ako najlepšie.
27.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023
man-with-glasses-driving

10 najlepších autoservisov za rok 2023

Toto sú najlepšie autoservisy na Slovensku. Poznáte ich?
25.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o 10 najlepších autoservisov za rok 2023
60878

Aké doklady potrebujem pre poisťovňu pri hlásení poistnej udalosti?

Pri rôznych typoch škodových udalostí je potrebné predložiť rôzne typy dokladov. Pozrite si praktický prehľad, aké doklady bude poisťovňa od vás vyžadovať.
22.03.2024 | Katarína Macková
Čítať viac o Aké doklady potrebujem pre poisťovňu pri hlásení poistnej udalosti?

Vyberáme z banky.sk