Chystáte sa na zimnú dovolenku? Na toto by ste nemali zabudnúť!

Blíži sa čas, kedy budeme do práce prichádzať a aj z nej odchádzať po tme. Trocha deprimujúce nie? Čas zimy je pre niekoho najmä obdobím oddychu, radosti, pokoja a blížiacich sa Vianoc, no niekto nezaháľa a zimu využíva na cestovanie za teplom do exotiky či lyžovačky.


Patríte do tejto skupiny aj vy? Pozrite sa, na čo by ste nemali zabudnúť ešte pred samotným vycestovaním.
 

Kvalitné cestovné poistenie

Cestovné poistenie je pri akomkoľvek výlete za hranice alfou a omegou. Nikdy totiž nemôžete stopercentne predpokladať, čo sa stane. Cestovné poistenie, ktoré dnes dokážete uzavrieť aj online z pohodlia domova, je tak nutnou samozrejmosťou.

Aktuálne každé z cestovných poistení na slovenskom trhu kryje minimálne poistenie liečebných nákladov v zahraničí. Niektoré ponúkajú poistenia rozdelené do balíčkov, iné zasa povoľujú klientovi vyskladať si poistenie presne podľa individuálnych potrieb a zahŕňajú aj poistenie na hory, či poistenie extrémnych športov.

Ako zistiť, ktoré cestovné poistenie je najlepšie?Kľúčom je porovnanie momentálne dostupných ponúk,” hovorí Country Manager finančného portálu Financer.com Slovensko, Daniel Fekete.

Ešte pred porovnaním cestovného poistenia online je potrebné zhodnotiť viacero základných faktorov. Rozhodujúcim je určite destinácia a takisto dĺžka plánovaného pobytu.

Bežný občan sa totiž pri denno-dennej záplave informácií môže veľmi ľahko v ponukách poisťovní stratiť. A keď bežne porovnávame ceny pri nakupovaní v obchodoch, prečo neporovnať aj jednotlivé cestovné poistenia?
 

Poriadne oblečenie a zdravotná prehliadka

Tu samozrejme závisí od toho, či sa v zime chystáte do exotiky v Thajsku, alebo na lyžovačku do rakúskych Álp. Ani v jednom prípade však nemôžete nič podceniť.

Iste, do Thajska vám stačí pár tričiek, šortky, plavky a opaľovací krém. Musíte si však uvedomiť, že pokiaľ si chcete v slovenskej zime dopriať letné teploty, pravdepodobne budete cestovať ďaleko od domova.

Preto sa odporúča vziať si so sebou balíček základných liekov proti bolesti, hnačke a iným nepríjemnostiam, obzvlášť ak cestujete s deťmi. Riešiť akékoľvek zdravotné problémy stovky až tisícky kilometrov od domova nie je aj napriek uzatvorenému cestovnému poisteniu nič príjemné.

Ak plánujete rodinnú lyžovačku, vaše oblečenie by malo byť v prvom rade praktické a udržať vás za každých okolností v teple a suchu.

Platí, že najviac tepla stráca človek cez hlavu, preto odporúčam nepodceniť výber kvalitnej zateplenej zimnej čiapky a pribaliť si aj zimnú vetrovku s kapucňou,” dodáva lekárka MUDr. Lenka Rybárska.

Podľa nej netreba podceniť ani preventívnu prehliadku u lekára a zubára ešte pred samotným vycestovaním. Môže sa stať, že práve takáto prehliadka včas odhalí prípadné zdravotné problémy alebo zubné kazy, ktoré by vás počas vašej dovolenky mohli nepríjemne prekvapiť.

A čo je najdôležitejšie? Hlavne netreba zabudnúť si dovolenku poriadne užiť!
 


(PR servis)

Vyberáme z poistovne.sk

918_nemocnicabory3-redakcia

Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023

Tieto nemocnice hodnotia pacienti ako najlepšie.
27.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023
man-with-glasses-driving

10 najlepších autoservisov za rok 2023

Toto sú najlepšie autoservisy na Slovensku. Poznáte ich?
25.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o 10 najlepších autoservisov za rok 2023
60878

Aké doklady potrebujem pre poisťovňu pri hlásení poistnej udalosti?

Pri rôznych typoch škodových udalostí je potrebné predložiť rôzne typy dokladov. Pozrite si praktický prehľad, aké doklady bude poisťovňa od vás vyžadovať.
22.03.2024 | Katarína Macková
Čítať viac o Aké doklady potrebujem pre poisťovňu pri hlásení poistnej udalosti?

Vyberáme z banky.sk