K životnej poistke už poisťovne bežne ponúkajú aj lekára na telefóne

Štandardom asistenčných služieb sa stávajú konzultácie zdravotného stavu klienta s lekárom na telefóne.


Poisťovne vedia svojim klientom ponúknuť k životnému poisteniu už aj rýchlejší kontakt s lekárom. Štandardom asistenčných služieb sa stáva medicínska asistencia a teda konzultácie zdravotnej situácie a zdravotného stavu klienta s lekárom na telefóne. Napríklad najväčšia poisťovňa na slovenskom trhu, Allianz - Slovenská poisťovňa, má dva takéto programy. Nedávno rozšírila svoju zdravotnú asistenčnú službu o bezplatnú službu Telemedicína aj poisťovňa AXA.

V prípade, že sa u klienta poisťovne AXA či jeho rodinného príslušníka objaví zdravotný problém, má možnosť sa kedykoľvek a zadarmo telefonicky obrátiť na asistenčnú linku Telemedicína. Asistenčná spoločnosť potom na základe príznakov popísaných telefonicky odporučí vhodného lekára, s ktorým poisteného telefonicky spojí. Lekár s poisteným skonzultuje jeho problém a vydá konkrétne odporúčanie či návrh na ďalší postup. "Občas si môžeme napríklad zabudnúť vziať antibiotiká a potrebujeme poradiť, ako ďalej pokračovať v liečbe," hovorí Ondřej Vích zo skupiny AXA Česká republika a Slovensko.

Spoločnosť NN ponúka už od roku 2016 asistenčnú službu Rodinný lekár ako doplnok životného poistenia. Súčasťou telemedicíny je aj druhý lekársky názor na diagnózu, ktorý už predstavuje službu vyššej úrovne, keďže zapája renomovaných lekárov.

Poisťovňa Allianz v rámci životného poistenia ponúka možnosť telefonickej konzultácie zdravotného stavu pre seba a svoju rodinu. Má dva takéto programy, je to Služba asistent a DoktorPlus. Ide o 24-hodinovú telefonickú službu, kde klient môže s lekárom konzultovať svoj zdravotný problém, príznaky ochorenia, prevenciu ochorenia, užívanie liekov, získať informácie o preventívnej starostlivosti a dostupných liečivách na Slovensku. Služba tiež slúži na sprostredkovanie najvhodnejšieho lekára či zariadenie poskytujúce zdravotnú starostlivosť.

Aj klienti Generali Poisťovne, ktorí majú uzatvorené životné poistenie, majú možnosť využiť služby medicínskej asistencie. "Tá zahŕňa nielen lekára, ale aj právnika pre oblasť zdravia na telefóne," skonštatovala pre agentúru SITA vedúca komunikácie Generali Poisťovne Monika Majerčíková. Okrem toho spoločnosť minulý rok spustila prevenčný projekt Generali Balans, v rámci ktorého poisťovňa poukazuje na dôležitosť prevencie. Súčasťou projektu je aj blog, na ktorom ľudia nájdu články z oblasti zdravia, vitality, zdravého životného štýlu ako aj cestovania.

 

Vyberáme z poistovne.sk

UNIZA_SF_1080x1080

Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Až 3x vyšší dopyt po absolventoch a 100%-ná zamestnanosť. Strojnícka fakulta UNIZA je miestom, kde sa formuje nasledujúca generácia moderných inžinierov, ktorí menia svet. Ak hľadáš životnú istotu, prelomové študijné odbory a technologických lídrov na slovenskom trhu - je to tvoja jasná voľba.
28.03.2024
Čítať viac o Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti

Aj keď tretina Slovákov Veľkú noc neoslavuje, počas Veľkej noci sa poisťovne stretávajú s nezvyčajnými poistnými udalosťami. Prinášame vám výber tých najlepších.
28.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti
918_nemocnicabory3-redakcia

Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023

Tieto nemocnice hodnotia pacienti ako najlepšie.
27.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023

Vyberáme z banky.sk