Na slovenský trh vstupuje platobná platforma Stripe

Vďaka inovatívnemu riešeniu môžu online obchody začať prijímať platby od zákazníkov z celého sveta v priebehu niekoľkých minút.


Celosvetová platobná platforma Stripe v utorok spustila svoje služby na Slovensku. Online obchodníkom dovoľuje prijímať platby z akejkoľvek krajiny sveta, a to vo viac ako 130 menách. Stripe každoročne podľa vyjadrení spoločnosti spracováva platby v miliardách dolárov pre milióny zákazníkov, vrátane startupov a veľkých spoločností. Ide napríklad o Google, Amazon, Uber alebo Shopify. Na Slovensku spoločnosti ako FeedBear, čo je online služba umožňujúca zber spätnej väzby od zákazníkov, a ďalšie už aktívne Stripe využívajú a ponúkajú svoje služby a tovar zákazníkom do celého sveta.

Okrem platieb môžu firmy využívať Stripe na účtovníctvo, fakturovanie, platby tretím stranám a na optimalizáciu mobilných platieb. Používatelia Stripe majú taktiež prístup k mobilným peňaženkám ako Apple Pay a Google Pay. Technológia Stripe zároveň podľa vyjadrení spoločnosti zabezpečuje ochranu proti podvodom a chráni slovenské firmy a ich zákazníkov pred podvodnými transakciami.

Firma Stripe pozoruje vznik novej vlny internetových spoločností, akými sú online trhoviská alebo firmy, ktoré fungujú na báze predplatného. Čoraz viac aktivít sa podľa vyjadrení spoločnosti presúva do online priestoru, na čo Stripe reaguje ponukou takých nástrojov pre slovenských softvérových vývojárov a podnikateľov, ktoré im môžu pomôcť stať sa súčasťou novej generácie internetových gigantov.

Stripe je technologická spoločnosť, ktorá vytvára ekonomickú infraštruktúru pre internet. Firmy bez ohľadu na veľkosť využívajú softvér vytvorený spoločnosťou Stripe na prijímanie online platieb a prevádzkovanie technicky sofistikovaných finančných operácií vo viac ako 100 krajinách sveta. Platforma Stripe bola spustená v septembri 2011.
 

Vyberáme z poistovne.sk

dentist-doing-checkup

Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit

Návšteva zubára sa niektorým Slovákom predraží. Ministerstvo zdravotníctva SR totiž po konzultácii s rezortom financií navrhlo revíziu v benefitoch zdravotných poisťovní. Dotkne sa pritom práve poskytovania zubného benefitu zdravotnými poisťovňami.
15.04.2024
Čítať viac o Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit
Doktor a peniaze-005

Zdravotné poisťovne vlani uhradili poistencom benefity za viac ako 60 mil. eur

Zdravotné poisťovne uhradili vlani svojim poistencom benefity v celkovej výške 60,8 mil. eur. Najviac z tejto sumy pripadlo na štátnu Všeobecnú zdravotnú poisťovňu, takmer 29 mil. eur, Dôvera minula na benefy viac ako 20 mil. eur a Union necelých 12 mil. eur.
15.04.2024
Čítať viac o Zdravotné poisťovne vlani uhradili poistencom benefity za viac ako 60 mil. eur
redakcia-letisko

Pozor! Cestovné poistenie pre územie Izraela a Palestíny neplatí

UNIQA pripomína, že vzhľadom na pretrvávajúcu mimoriadnu bezpečnostnú situáciu na celom území Izraela a Palestíny, ktorá vznikla v dôsledku vojnového konfliktu, nie je možné klientom cestujúcim do týchto krajín garantovať zaistenie asistenčných služieb. Z tohoto dôvodu cestovné poistenie pre dane krajiny nie je účinné.
15.04.2024
Čítať viac o Pozor! Cestovné poistenie pre územie Izraela a Palestíny neplatí

Vyberáme z banky.sk