Na slovenský trh vstupuje platobná platforma Stripe

Vďaka inovatívnemu riešeniu môžu online obchody začať prijímať platby od zákazníkov z celého sveta v priebehu niekoľkých minút.


Celosvetová platobná platforma Stripe v utorok spustila svoje služby na Slovensku. Online obchodníkom dovoľuje prijímať platby z akejkoľvek krajiny sveta, a to vo viac ako 130 menách. Stripe každoročne podľa vyjadrení spoločnosti spracováva platby v miliardách dolárov pre milióny zákazníkov, vrátane startupov a veľkých spoločností. Ide napríklad o Google, Amazon, Uber alebo Shopify. Na Slovensku spoločnosti ako FeedBear, čo je online služba umožňujúca zber spätnej väzby od zákazníkov, a ďalšie už aktívne Stripe využívajú a ponúkajú svoje služby a tovar zákazníkom do celého sveta.

Okrem platieb môžu firmy využívať Stripe na účtovníctvo, fakturovanie, platby tretím stranám a na optimalizáciu mobilných platieb. Používatelia Stripe majú taktiež prístup k mobilným peňaženkám ako Apple Pay a Google Pay. Technológia Stripe zároveň podľa vyjadrení spoločnosti zabezpečuje ochranu proti podvodom a chráni slovenské firmy a ich zákazníkov pred podvodnými transakciami.

Firma Stripe pozoruje vznik novej vlny internetových spoločností, akými sú online trhoviská alebo firmy, ktoré fungujú na báze predplatného. Čoraz viac aktivít sa podľa vyjadrení spoločnosti presúva do online priestoru, na čo Stripe reaguje ponukou takých nástrojov pre slovenských softvérových vývojárov a podnikateľov, ktoré im môžu pomôcť stať sa súčasťou novej generácie internetových gigantov.

Stripe je technologická spoločnosť, ktorá vytvára ekonomickú infraštruktúru pre internet. Firmy bez ohľadu na veľkosť využívajú softvér vytvorený spoločnosťou Stripe na prijímanie online platieb a prevádzkovanie technicky sofistikovaných finančných operácií vo viac ako 100 krajinách sveta. Platforma Stripe bola spustená v septembri 2011.
 

Vyberáme z poistovne.sk

UNIZA_SF_1080x1080

Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Až 3x vyšší dopyt po absolventoch a 100%-ná zamestnanosť. Strojnícka fakulta UNIZA je miestom, kde sa formuje nasledujúca generácia moderných inžinierov, ktorí menia svet. Ak hľadáš životnú istotu, prelomové študijné odbory a technologických lídrov na slovenskom trhu - je to tvoja jasná voľba.
28.03.2024
Čítať viac o Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!
918_nemocnicabory3-redakcia

Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023

Tieto nemocnice hodnotia pacienti ako najlepšie.
27.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023
man-with-glasses-driving

10 najlepších autoservisov za rok 2023

Toto sú najlepšie autoservisy na Slovensku. Poznáte ich?
25.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o 10 najlepších autoservisov za rok 2023

Vyberáme z banky.sk