Láka vás letné dobrodružstvo? Toto sú najnebezpečnejšie destinácie pre rok 2019

Existujú rôzne typy turistov. Niektorí vyhľadávajú exkurzie a pamiatky, iní hľadajú korálové útesy a niektorí dokonca dychtia za neopakovateľným dobrodružstvom. Turecko či Egypt patria pravidelne k najobľúbenejším dovolenkovým destináciám. Či už jednotlivci, páry alebo celé rodiny s deťmi, každý si vyberie, na čo má chuť. Ohurujú krásnymi plážami a skvostným podmorským prostredím, ohromujúcimi pamiatkami a fotogenickými scenériami.


Krásne, ale nebezpečné


Podľa mapy bezpečnosti, ktorú každoročne vypracúva International SOS, ale tieto krajiny vôbec nepatria k tým najbezpečnejším. Dokonca, niektoré časti Egypta sú organizáciou označené ako vysoko nebezpečné. Krajina faraónov a pyramíd sa tak v oblasti bezpečnosti dostala na úroveň Sudánu, Pakistanu či Venezuely. Ak sa teda vyberiete do takejto krajiny, určite nezabudnite na kvalitné cestovné poistenie, pretože riziko, že ho budete naozaj potrebovať, je v týchto krajinách o niečo vyššie. Na poistenie od poisťovne Groupamy máme pozitívne recenzie priamo od klientov, navyše si nemusíte priplácať za územnú platnosť, nakoľko aj Egypt či Turecko spadá v ich cestovnom poistení pod balík Európa. Toto cestovné poistenie vás tak vyjde už od 1€ na deň na osobu

Egypt a Turecko s výstrahou


Situáciu v Egypte monitoruje aj slovenské ministerstvo zahraničných vecí. Na webe ministerstva je od 22.5.2019 zverejnená výstraha 3.stupňa s odporúčaním necestovať do určitých oblastí: „Upozorňujeme slovenských občanov, že na severnom Sinaji platí okrem výnimočného stavu aj zákaz nočného vychádzania. Túto časť Egypta, ako aj západné územia hraničiace s Líbyou, považuje ministerstvo dlhodobo za rizikové a dôrazne odporúča slovenským občanom, aby do uvedených oblastí necestovali,“ píše vo výstrahe ministerstvo a ďalej uvádza: „Z hľadiska kriminality najväčšie riziko predstavujú vreckári a drobní zlodeji. Pri pohybe mimo turistických stredísk odporúčame uprednostniť nevýstredné oblečenie.“
Výstraha o stupeň nižšia platí aj pre krajinu polmesiaca. Ministerstvo vystríha pred nevyhnutnosťou cestovania do určitých oblastí. Situáciu v tureckých prímorských letoviskách definuje ako „pokojnú“, treba však rátať so zdržaniami na letiskách v dôsledku sprísnených bezpečnostných kontrol.

11
Zdroj: https://www.travelriskmap.com/#/planner/map/security

Nebezpečná Afrika


Na mape bezpečnosti sú však aj krajiny ešte o úroveň horšie, čo sa týka otázky bezpečnosti. Extrémne vysoké nebezpečenstvo číha na turistov v krajinách ako Líbya, Mali, Somálsko či Južný Sudán. Ak sa teda chystáte na takto dobrodružné cesty, určite neriskujte a poistite sa. Groupama ponúka krytie v troch rôznych balíkoch s 24 hodinovou asistenčnou službou, čo môže byť niekedy naozaj neoceniteľné. Navyše, ak by ste na poistenie aj pozabudli, na www.online.groupama.sk sa môžete poistiť okamžite na počkanie, hoci aj päť minút pred odchodom na cesty.
Ale späť k Afrike, ktorú pokrývajú v mape bezpečnosti v značnej miere červené až bordové farby. Na chvoste rebríčka sú spolu s týmito krajinami aj blízkovýchodné štáty Jemen, Sýria, Afganistan či Irak, ktoré sú zmietané vojnou už niekoľko rokov. Naopak, svetlo žlté farby dominujú v Európe, ktoré sa vyznačujú nízkou až bezvýznamnou mierou bezpečnostného rizika. Z tohto pohľadu sú zaujímavé krajiny, ktoré sú práve na opačnej strane bezpečnostného rebríčka.

Švajčiarsko, Slovinsko, či severské Dánsko, Nórsko a Fínsko patria medzi stabilné piliere bezpečnosti.
 
12

Vyberáme z poistovne.sk

IMG_2905-R

Zdravotná poisťovňa Dôvera dosiahla vlani zisk takmer 20 mil. eur

Zdravotná poisťovňa Dôvera uzavrela minulý rok so ziskom 19,95 mil. eur. Poisťovňa z tejto sumy presunie 3,99 mil. eur do rezervného fondu, zvyšok poputuje do nerozdeleného zisku minulých rokov.
28.03.2024
Čítať viac o Zdravotná poisťovňa Dôvera dosiahla vlani zisk takmer 20 mil. eur
UNIZA_SF_1080x1080

Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Až 3x vyšší dopyt po absolventoch a 100%-ná zamestnanosť. Strojnícka fakulta UNIZA je miestom, kde sa formuje nasledujúca generácia moderných inžinierov, ktorí menia svet. Ak hľadáš životnú istotu, prelomové študijné odbory a technologických lídrov na slovenskom trhu - je to tvoja jasná voľba.
28.03.2024
Čítať viac o Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti

Aj keď tretina Slovákov Veľkú noc neoslavuje, počas Veľkej noci sa poisťovne stretávajú s nezvyčajnými poistnými udalosťami. Prinášame vám výber tých najlepších.
28.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti

Vyberáme z banky.sk