Počas majstrovstiev sveta v hokeji sa podarilo vytriediť viac ako polovicu odpadu

Vytriedilo sa takmer sedem ton skla, viac ako 21 ton plastov a plechoviek, vyše 25 ton papiera a 15 ton biologicky rozložiteľného odpadu.


Počas májových majstrovstiev sveta v hokeji na Slovensku sa vďaka zeleným opatreniam podarilo vytriediť viac ako polovicu vyprodukovaného odpadu. Ako informoval vo vyhlásení odbor komunikácie ministerstva životného prostredia (MŽP), v oboch dejiskách šampionátu, v Bratislave a Košiciach, sa vytriedilo takmer 75 ton odpadu, čo je viac ako 56 percent. Vytriedilo sa takmer sedem ton skla, viac ako 21 ton plastov a plechoviek a vyše 25 ton papiera. Okrem toho sa podarilo vytriediť i 15 ton biologicky rozložiteľného odpadu. Využívaním zálohovaných pohárov na viacnásobné použitie ako aj použitím bio-degradovateľných gastroobalov sa výrazne znížila tvorba plastového odpadu. Na štadiónoch a vo fanzónach sa používali hygienické potreby z recyklovaného papiera, čím sa podarilo zachrániť viac ako 170 stromov.

„Chcel by som sa poďakovať všetkým, ktorí sa pridali a podporili naše aktivity. Som si istý, že zodpovednosť k životnému prostrediu sa stane súčasťou všetkých veľkých športových či kultúrnych podujatí na Slovensku,“ vyhlásil podpredseda vlády a minister životného prostredia László Sólymos (MOST-HÍD). Zelené aktivity počas majstrovstiev sa sústreďovali na predchádzanie vzniku odpadu, triedenie a vzdelávanie. Organizátori umiestnili vo fanzónach a na štadiónoch viac ako 580 farebných nádob na triedenie. V ich blízkosti mohli fanúšikovia nájsť i informačné tabule o správnom triedení a o tom, aké je triedenie dôležité. Zelené aktivity ocenila i Medzinárodná hokejová federácia. Koncom mája získal organizačný výbor 2019 IIHF MS ocenenie udržateľnosti.
 

Vyberáme z poistovne.sk

freelancer-typing-on-keyboard

Aký je rozdiel medzi oprávnenou osobou a dedičom?

Pri niektorých finančných produktoch je možné určiť oprávnenú osobu. Pozrite si, prečo sa ju oplatí určiť a aký je rozdiel medzi oprávnenou osobou a dedičom.
17.04.2024 | redakcia
Čítať viac o Aký je rozdiel medzi oprávnenou osobou a dedičom?
dentist-doing-checkup

Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit

Návšteva zubára sa niektorým Slovákom predraží. Ministerstvo zdravotníctva SR totiž po konzultácii s rezortom financií navrhlo revíziu v benefitoch zdravotných poisťovní. Dotkne sa pritom práve poskytovania zubného benefitu zdravotnými poisťovňami.
15.04.2024
Čítať viac o Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit
Doktor a peniaze-005

Zdravotné poisťovne vlani uhradili poistencom benefity za viac ako 60 mil. eur

Zdravotné poisťovne uhradili vlani svojim poistencom benefity v celkovej výške 60,8 mil. eur. Najviac z tejto sumy pripadlo na štátnu Všeobecnú zdravotnú poisťovňu, takmer 29 mil. eur, Dôvera minula na benefy viac ako 20 mil. eur a Union necelých 12 mil. eur.
15.04.2024
Čítať viac o Zdravotné poisťovne vlani uhradili poistencom benefity za viac ako 60 mil. eur

Vyberáme z banky.sk