Krupobitie na východe poškodilo vyše 1600 áut, škody presiahli 3,4 milióna eur

Silné krupobitie, ktoré sa koncom júna prehnalo Košicami, zanechalo spúšť. Klienti Allianz – Slovenskej poisťovne nahlásili len z jedného dňa až 1809 poistných udalostí spôsobených krupobitím v odhadovanej výške takmer 3,41 milióna eur. Najviac škôd spôsobil ľadovec na vozidlách.


„Doteraz nám klienti nahlásili 1653 poistných udalostí na svojich vozidlách, ktoré poškodilo krupobitie 27. júna. Najčastejšie išlo o rozbité sklá áut a poškodené kapoty a karosérie. Výška škôd na súkromných vozidlách presiahla 1,8 milióna eur,“ uviedla hovorkyňa Allianz – SP Lucia Muthová. Krúpy o veľkosti golfových loptičiek okrem vozidiel poškodili aj majetok klientov, najmä eternitové strechy, lexanové striešky nad vchodmi domov, strešné okná, fasády domov, prestrešenia terás, žalúzie a slnečné kolektory. Takýchto škôd bolo vyše stovky.

Škody stále pribúdajú


Okrem súkromných áut spôsobil ľadovec značné škody aj na vozidlách firiem a spoločností. „Zaregistrovali sme desiatky poistných udalostí, kde ľadovec poškodil vystavené vozidlá v autopredajniach, autobazároch a autoservisoch,“ konštatuje L. Muthová. Okrem majetku a vozidiel ľadovec ničil aj úrodu. „Evidujeme niekoľko ľadovcom poškodených plodín, najmä repky a sóje,“ uvádza L. Muthová.

Ďalšie krupobitie, ktoré postihlo Košice tento víkend, spôsobilo ďalšie desiatky škôd, opäť najmä na vozidlách. „Škody po krupobití z košického regiónu pribúdajú každý deň, keďže klienti ich postupne nahlasujú,“ konštatuje hovorkyňa poisťovne.

Odporúčanie priamo na opravcu


Škody po krupobití na majetku sú kryté v rámci poistenia nehnuteľnosti, pričom krupobitie je automaticky súčasťou základného balíka poistenia. Pre uhradenie škody na vozidle je potrebné mať uzatvorené havarijné poistenie a v rámci neho riziko živlu, ktoré kryje aj škody spôsobené krupobitím. Akúkoľvek škodu na vozidle či inom majetku je treba poisťovni nahlásiť čo najskôr, a to online, telefonicky alebo v pobočke. Vzhľadom na veľký počet podobných škôd v Košiciach, Allianz – SP tamojším klientom priamo odporučí opravcu. „Klientom z regiónu Košíc, ktorí nám hlásia škody po krupobití, odporúčame konkrétny zmluvný servis v ich okolí, ktorý obhliadne škodu po krupobití špecializovanou metódou a následne poškodenia aj opraví,“ uzatvára L. Muthová.
Allianz - Slovenská poisťovňa, a. s., pôsobí na slovenskom poistnom trhu už niekoľko desiatok rokov a je trhovým lídrom v poskytovaní vysoko kvalitných služieb a produktov. Patrí do poisťovacej skupiny Allianz Societas Europaea, ktorá spravuje zmluvy miliónov klientov v regióne strednej a východnej Európy.

(PR servis)

 

Vyberáme z poistovne.sk

UNIZA_SF_1080x1080

Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Až 3x vyšší dopyt po absolventoch a 100%-ná zamestnanosť. Strojnícka fakulta UNIZA je miestom, kde sa formuje nasledujúca generácia moderných inžinierov, ktorí menia svet. Ak hľadáš životnú istotu, prelomové študijné odbory a technologických lídrov na slovenskom trhu - je to tvoja jasná voľba.
28.03.2024
Čítať viac o Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!
918_nemocnicabory3-redakcia

Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023

Tieto nemocnice hodnotia pacienti ako najlepšie.
27.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023
man-with-glasses-driving

10 najlepších autoservisov za rok 2023

Toto sú najlepšie autoservisy na Slovensku. Poznáte ich?
25.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o 10 najlepších autoservisov za rok 2023

Vyberáme z banky.sk