Krupobitie na východe poškodilo vyše 1600 áut, škody presiahli 3,4 milióna eur

Silné krupobitie, ktoré sa koncom júna prehnalo Košicami, zanechalo spúšť. Klienti Allianz – Slovenskej poisťovne nahlásili len z jedného dňa až 1809 poistných udalostí spôsobených krupobitím v odhadovanej výške takmer 3,41 milióna eur. Najviac škôd spôsobil ľadovec na vozidlách.


„Doteraz nám klienti nahlásili 1653 poistných udalostí na svojich vozidlách, ktoré poškodilo krupobitie 27. júna. Najčastejšie išlo o rozbité sklá áut a poškodené kapoty a karosérie. Výška škôd na súkromných vozidlách presiahla 1,8 milióna eur,“ uviedla hovorkyňa Allianz – SP Lucia Muthová. Krúpy o veľkosti golfových loptičiek okrem vozidiel poškodili aj majetok klientov, najmä eternitové strechy, lexanové striešky nad vchodmi domov, strešné okná, fasády domov, prestrešenia terás, žalúzie a slnečné kolektory. Takýchto škôd bolo vyše stovky.

Škody stále pribúdajú


Okrem súkromných áut spôsobil ľadovec značné škody aj na vozidlách firiem a spoločností. „Zaregistrovali sme desiatky poistných udalostí, kde ľadovec poškodil vystavené vozidlá v autopredajniach, autobazároch a autoservisoch,“ konštatuje L. Muthová. Okrem majetku a vozidiel ľadovec ničil aj úrodu. „Evidujeme niekoľko ľadovcom poškodených plodín, najmä repky a sóje,“ uvádza L. Muthová.

Ďalšie krupobitie, ktoré postihlo Košice tento víkend, spôsobilo ďalšie desiatky škôd, opäť najmä na vozidlách. „Škody po krupobití z košického regiónu pribúdajú každý deň, keďže klienti ich postupne nahlasujú,“ konštatuje hovorkyňa poisťovne.

Odporúčanie priamo na opravcu


Škody po krupobití na majetku sú kryté v rámci poistenia nehnuteľnosti, pričom krupobitie je automaticky súčasťou základného balíka poistenia. Pre uhradenie škody na vozidle je potrebné mať uzatvorené havarijné poistenie a v rámci neho riziko živlu, ktoré kryje aj škody spôsobené krupobitím. Akúkoľvek škodu na vozidle či inom majetku je treba poisťovni nahlásiť čo najskôr, a to online, telefonicky alebo v pobočke. Vzhľadom na veľký počet podobných škôd v Košiciach, Allianz – SP tamojším klientom priamo odporučí opravcu. „Klientom z regiónu Košíc, ktorí nám hlásia škody po krupobití, odporúčame konkrétny zmluvný servis v ich okolí, ktorý obhliadne škodu po krupobití špecializovanou metódou a následne poškodenia aj opraví,“ uzatvára L. Muthová.
Allianz - Slovenská poisťovňa, a. s., pôsobí na slovenskom poistnom trhu už niekoľko desiatok rokov a je trhovým lídrom v poskytovaní vysoko kvalitných služieb a produktov. Patrí do poisťovacej skupiny Allianz Societas Europaea, ktorá spravuje zmluvy miliónov klientov v regióne strednej a východnej Európy.

(PR servis)

 

Vyberáme z poistovne.sk

918_nemocnicabory3-redakcia

Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023

Tieto nemocnice hodnotia pacienti ako najlepšie.
27.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023
man-with-glasses-driving

10 najlepších autoservisov za rok 2023

Toto sú najlepšie autoservisy na Slovensku. Poznáte ich?
25.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o 10 najlepších autoservisov za rok 2023
60878

Aké doklady potrebujem pre poisťovňu pri hlásení poistnej udalosti?

Pri rôznych typoch škodových udalostí je potrebné predložiť rôzne typy dokladov. Pozrite si praktický prehľad, aké doklady bude poisťovňa od vás vyžadovať.
22.03.2024 | Katarína Macková
Čítať viac o Aké doklady potrebujem pre poisťovňu pri hlásení poistnej udalosti?

Vyberáme z banky.sk