Na Slovensku chce vzniknúť 18 nových politických strán

Momentálne je u nás zaregistrovaných viac ako 150 politických strán a hnutí.


Na Slovensku chce vzniknúť ďalších 18 nových politických strán. Ich prípravné výbory už začali zbierať podpisy. Na registráciu ich totiž potrebujú minimálne 10 tisíc. Ako ďalej vyplýva z oznámenia zverejneného na webstránke ministerstva vnútra, podpisy zbierajú subjekty Šariš, Naše Voľby, Cieľ, Slovenská iniciatíva menšín, Rómske demokratické hnutie, Hlas občana, RADOSŤ Hnutie Slovenska, Únia štátnej starostlivosti, Budúcnosť pre Slovensko, Slovenská vlastenecká strana, Pirátska strana, Právo a povinnosť, Zelenáči - občianska iniciatíva, Rómska strana, Strana Spotrebiteľov, Alternatíva pre Slovensko, Ľudia ulice a Za ľudí.

Na Slovensku je momentálne zaregistrovaných viac ako 150 politických strán a hnutí. Od januára začala platiť novela zákona o politických stranách, ktorá priniesla novú reguláciu pre voľby do Národnej rady SR a Európskeho parlamentu. Podmienkou pre kandidujúce strany je, aby strana, ktorá chce ísť do volieb, mala stanovený minimálny počet orgánov. Zo zákona musí mať každá strana revíznu komisiu, rozhodcovský orgán a výkonný orgán (predsedníctvo). Najvyšším straníckym orgánom je snem. Zmena zákona upravuje napríklad aj to, že názov politickej strany alebo jej skratka nesmú obsahovať meno alebo priezvisko osoby, ktorá je 
 

Vyberáme z poistovne.sk

dentist-doing-checkup

Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit

Návšteva zubára sa niektorým Slovákom predraží. Ministerstvo zdravotníctva SR totiž po konzultácii s rezortom financií navrhlo revíziu v benefitoch zdravotných poisťovní. Dotkne sa pritom práve poskytovania zubného benefitu zdravotnými poisťovňami.
15.04.2024
Čítať viac o Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit
Doktor a peniaze-005

Zdravotné poisťovne vlani uhradili poistencom benefity za viac ako 60 mil. eur

Zdravotné poisťovne uhradili vlani svojim poistencom benefity v celkovej výške 60,8 mil. eur. Najviac z tejto sumy pripadlo na štátnu Všeobecnú zdravotnú poisťovňu, takmer 29 mil. eur, Dôvera minula na benefy viac ako 20 mil. eur a Union necelých 12 mil. eur.
15.04.2024
Čítať viac o Zdravotné poisťovne vlani uhradili poistencom benefity za viac ako 60 mil. eur
redakcia-letisko

Pozor! Cestovné poistenie pre územie Izraela a Palestíny neplatí

UNIQA pripomína, že vzhľadom na pretrvávajúcu mimoriadnu bezpečnostnú situáciu na celom území Izraela a Palestíny, ktorá vznikla v dôsledku vojnového konfliktu, nie je možné klientom cestujúcim do týchto krajín garantovať zaistenie asistenčných služieb. Z tohoto dôvodu cestovné poistenie pre dane krajiny nie je účinné.
15.04.2024
Čítať viac o Pozor! Cestovné poistenie pre územie Izraela a Palestíny neplatí

Vyberáme z banky.sk