Čistý zisk sporiteľne Wüstenrot v prvom štvrťroku stúpol takmer o 17 %

Zisk spoločnosti rástol aj v minulom roku, naposledy vykázala pokles zisku v roku 2016.


Wüstenrot stavebná sporiteľňa v prvých troch mesiacoch evidovala nárast zisku. Ako vyplýva zo zverejnených informácií, v medziročnom porovnaní štvrťročný čistý zisk spoločnosti stúpol o 16,7 % na 308 tis. eur. Čisté úrokové výnosy poklesli a výnosy z poplatkov a provízií v podstate stagnovali. Prevádzkový zisk sa dokonca znížil, avšak stavebná sporiteľňa mala nižšiu tvorbu opravných položiek k úverovým obchodom a nižšiu daň. To v konečnom dôsledku dostalo firmu do rastu celkového výsledku.

V minulom roku dosiahla Wüstenrot stavebná sporiteľňa zisk po zdanení na úrovni 1,57 mil. eur. V porovnaní s predchádzajúcim rokom ho zvýšila o 11,1 %. Spoločnosť eviduje rast zisku v posledných dvoch rokoch. Naposledy vykázala pokles zisku v roku 2016 a vtedy to odôvodnila hlavne vývojom úrokových sadzieb na bankovom trhu. Vtedy sa jej zisk prepadol o takmer 39 % na 917 tis. eur.

Spoločnosť Wüstenrot stavebná sporiteľňa vznikla v roku 1993. Pôvodne pôsobila pod názvom Stavebná sporiteľňa VÚB-Wüstenrot. V decembri 2003 však VÚB banka predala skupine Wüstenrot svoj 50-percentný podiel v stavebnej sporiteľni. Rakúska Bausparkasse Wüstenrot AG v súčasnosti vlastní 100 % akcií vo Wüstenrot stavebnej sporiteľni.
 

Vyberáme z poistovne.sk

dentist-doing-checkup

Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit

Návšteva zubára sa niektorým Slovákom predraží. Ministerstvo zdravotníctva SR totiž po konzultácii s rezortom financií navrhlo revíziu v benefitoch zdravotných poisťovní. Dotkne sa pritom práve poskytovania zubného benefitu zdravotnými poisťovňami.
15.04.2024
Čítať viac o Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit
Doktor a peniaze-005

Zdravotné poisťovne vlani uhradili poistencom benefity za viac ako 60 mil. eur

Zdravotné poisťovne uhradili vlani svojim poistencom benefity v celkovej výške 60,8 mil. eur. Najviac z tejto sumy pripadlo na štátnu Všeobecnú zdravotnú poisťovňu, takmer 29 mil. eur, Dôvera minula na benefy viac ako 20 mil. eur a Union necelých 12 mil. eur.
15.04.2024
Čítať viac o Zdravotné poisťovne vlani uhradili poistencom benefity za viac ako 60 mil. eur
redakcia-letisko

Pozor! Cestovné poistenie pre územie Izraela a Palestíny neplatí

UNIQA pripomína, že vzhľadom na pretrvávajúcu mimoriadnu bezpečnostnú situáciu na celom území Izraela a Palestíny, ktorá vznikla v dôsledku vojnového konfliktu, nie je možné klientom cestujúcim do týchto krajín garantovať zaistenie asistenčných služieb. Z tohoto dôvodu cestovné poistenie pre dane krajiny nie je účinné.
15.04.2024
Čítať viac o Pozor! Cestovné poistenie pre územie Izraela a Palestíny neplatí

Vyberáme z banky.sk