Bicykle sa stále kradnú vo veľkom, miznú aj z garáží

Každý mesiac ukradnú na Slovensku približne 55 bicyklov. Bicykle či elektrobicykle miznú denne spred obchodov, kancelárií, balkónov, dokonca priamo z uzamknutých garáží. A hoci počet krádeží bicyklov za posledné dva roky mierne poklesol, minulý rok zmizlo podľa policajných štatistík o 60 % percent bicyklov viac, spolu 664, ako to bolo v roku 2012. Pre porovnanie, minulý rok bolo odcudzených 1264 motorových vozidiel.

 
  • Každý deň zlodeji na Slovensku ukradnú takmer dva bicykle

  • V Allianz – SP je krádež bicykla automaticky krytá v poistení domácnosti

  • Pri cestách na dovolenku si bicykel pripoistite ako batožinu

Bicykel netreba poisťovať osobitne


Prísť o svoj obľúbený alebo drahý bicykel či elektrobicykel, ktorý možno využívate ako dopravný prostriedok do práce, nemusí byť tragédia, ak máte poistenie. Bicykel uskladnený v dome, v byte alebo v priestoroch, ktoré tvoria príslušenstvo bytu, napríklad v pivnici, je v Allianz – Slovenskej poisťovni krytý proti krádeži a lúpeži automaticky, v rámci poistenia domácnosti, a to už v základnom balíku. Ak máte bicykel uschovaný priamo v dome alebo v byte, poisťovňa vam ho uhradí až do výšky poistnej sumy svojej domácnosti. „Ak bicykel za 10-tisíc eur zmizol priamo z priestorov domu alebo bytu a klient mal svoju domácnosť poistenú na minimálne 10-tisíc eur, odškodníme ho v plnej výške. Ak bol bicykel odcudzený z pivnice či samostatnej garáže v mieste poistenia, klient dostane odškodné do limitu 10 percent poistnej sumy svojej domácnosti, maximálne do výšky 3000 eur,“ vysvetľuje hovorkyňa Allianz – SP Lucia Muthová.

Aspoň základné zabezpečenie


Pivnica, garáž či prístavba, v ktorej bicykel držíme, musí spĺňať aspoň základné prvky zabezpečenia. To znamená, že má byť uzamknutá zámkou s cylindrickou vložkou alebo bezpečnostnou visiacou zámkou. Steny, strop a podlaha týchto priestorov môžu byť murované, plechové, drevené alebo z iného materiálu, ktorý má rovnakú mechanickú odolnosť. Zároveň musí byť tento priestor využívaný výlučne poisteným, teda bicykel nemôže byť umiestnený v spoločných priestoroch, kde majú prístup aj ďalší obyvatelia bytového domu.

Bicykel na cesty ako batožina


Ak si svoj bicykel beriete na dovolenku v rámci Slovenska či do zahraničia, bicykel je krytý v rámci poistenia batožiny, a to do výšky 750 eur, pričom je možné dohodnúť si vyšší limit v sume 1500 eur. V rámci poistenia batožiny je bicykel krytý v prípade lúpeže alebo krádeže vlámaním, pokiaľ bol v čase poistnej udalosti odovzdaný do individuálnej úschovy v ubytovacom zariadení, alebo bol uzamknutý v ubytovacom zariadení.

Allianz - Slovenská poisťovňa, a. s., pôsobí na slovenskom poistnom trhu už niekoľko desiatok rokov a je trhovým lídrom v poskytovaní vysoko kvalitných služieb a produktov. Patrí do poisťovacej skupiny Allianz Societas Europaea, ktorá spravuje zmluvy miliónov klientov v regióne strednej a východnej Európy.

(PR servis)

Vyberáme z poistovne.sk

dentist-doing-checkup

Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit

Návšteva zubára sa niektorým Slovákom predraží. Ministerstvo zdravotníctva SR totiž po konzultácii s rezortom financií navrhlo revíziu v benefitoch zdravotných poisťovní. Dotkne sa pritom práve poskytovania zubného benefitu zdravotnými poisťovňami.
15.04.2024
Čítať viac o Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit
Doktor a peniaze-005

Zdravotné poisťovne vlani uhradili poistencom benefity za viac ako 60 mil. eur

Zdravotné poisťovne uhradili vlani svojim poistencom benefity v celkovej výške 60,8 mil. eur. Najviac z tejto sumy pripadlo na štátnu Všeobecnú zdravotnú poisťovňu, takmer 29 mil. eur, Dôvera minula na benefy viac ako 20 mil. eur a Union necelých 12 mil. eur.
15.04.2024
Čítať viac o Zdravotné poisťovne vlani uhradili poistencom benefity za viac ako 60 mil. eur
redakcia-letisko

Pozor! Cestovné poistenie pre územie Izraela a Palestíny neplatí

UNIQA pripomína, že vzhľadom na pretrvávajúcu mimoriadnu bezpečnostnú situáciu na celom území Izraela a Palestíny, ktorá vznikla v dôsledku vojnového konfliktu, nie je možné klientom cestujúcim do týchto krajín garantovať zaistenie asistenčných služieb. Z tohoto dôvodu cestovné poistenie pre dane krajiny nie je účinné.
15.04.2024
Čítať viac o Pozor! Cestovné poistenie pre územie Izraela a Palestíny neplatí

Vyberáme z banky.sk