Mobilná aplikácia zdravotnej poisťovne Dôvera

Pozreli sme sa, aké funkcionality ponúkajú mobilné aplikácie zdravotných poisťovní a v ktorých situáciach sú klientom nápomocné. Dnes sme sa zamerali na zdravotnú poisťovňu Dôvera.




Mobilnú aplikáciu priniesla zdravotná poisťovňa Dôvera ako prvá na Slovensku v roku 2013. V roku 2017 svoju apku predstavila aj Všeobecná zdravotná poisťovňa. Zdravotná poisťovňa Union zatiaľ mobilnú aplikáciu nemá.

V mobilnej aplikácii Dôvera nájdete svoj preukaz poistenca a zároveň aj Európsky preukaz poistenca. Preukaz v podobe papierovej kartičky už potrebovať nebudete.

V časti zdravotná karta nájdete informácie:
  • návštevy u lekára
  • diagnózy
  • predpísané lieky a ako sa znesú s inými liekmi
  • koľko ste za ne zaplatili a či ste mohli ušetriť
Vďaka týmto informáciam máte kompletný prehľad o svojom zdravotnom stave. Samozrejmosťou v aplikácii sú aj elektronické recepty. Okrem názvu lieku, vidíte aj dávkovanie. Aplikácia vám ukáže aj najbližšiu lekáreň v okolí. Dokonca sa cez ňu viete prekliknúť na príbalový leták v elektronickej podobe.

ma dovera

Ak sa necítite dobre, využiť môžete aj Dôvera Genio - pomocníka pri rýchlom overení zdravia. Zadáte svoje príznaky, Genio ich vyhodnotí a zobrazí diagnózy, ktoré najviac zodpovedajú vašim príznakom. Zároveň odporučí, ako postupovať pri riešení konkrétneho zdravotného problému a ponúkne vám aj možnosť priamo konzultovať svoj zdravotný stav s lekárom.
Do aplikácie je integrovaná aj DôveraLinka24 na ktorej vám bezplatne poradia ako zvládnuť zhoršený zdravotný stav. Túto službu môžete využiť aj na konzultácie ohľadom naordinovanej liečby.

V časti Karta prvej pomoci si môžete zaznačiť vaše diagnózy, alergie, lieky, ktoré užívate a iné dôležité podrobnosti o vašom zdravotnom stave. Tieto údaje si v prípade potreby môže prečítať záchranár a pomôžu mu správne zasiahnuť. Aplikácia umožňuje núdzovo zavolať na číslo 155. Do aplikácie si môžete uviesť aj ďalšie údaje, napríklad o vašej krvnej skupine.

Ako sme spomínali vyššie, aplikácia vám vie ukázať najbližšie lekárne, vrátane otváracích hodín, adresy pohotovostných lekární, pohotovostí, ale aj pobočiek Dôvery. Ak ste v cudzom meste, pomôže vám mapa a apka vás bude navigovať priamo do vybraného zdravotného zariadenia/lekárne.

V mobilnej aplikácii poisťovne Dôvera nájdete informácie aj o výške odvodov a o tom, či ich máte uhradené. Stále tak viete, či za vás zamestnávateľ zaplatil, prípadne ak si odvody uhrádzate sami (ste samoplatca, alebo živnostník), slúži to ako pripomienka na úhradu.

Aplikácia je dostupná pre mobilné telefóny s operačným systémom Android, Apple a Windows.

Vyberáme z poistovne.sk

918_nemocnicabory3-redakcia

Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023

Tieto nemocnice hodnotia pacienti ako najlepšie.
27.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023
man-with-glasses-driving

10 najlepších autoservisov za rok 2023

Toto sú najlepšie autoservisy na Slovensku. Poznáte ich?
25.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o 10 najlepších autoservisov za rok 2023
60878

Aké doklady potrebujem pre poisťovňu pri hlásení poistnej udalosti?

Pri rôznych typoch škodových udalostí je potrebné predložiť rôzne typy dokladov. Pozrite si praktický prehľad, aké doklady bude poisťovňa od vás vyžadovať.
22.03.2024 | Katarína Macková
Čítať viac o Aké doklady potrebujem pre poisťovňu pri hlásení poistnej udalosti?

Vyberáme z banky.sk