Mobilná aplikácia Všeobecnej zdravotnej poisťovne

Pozreli sme sa, aké funkcionality ponúkajú mobilné aplikácie zdravotných poisťovní a v ktorých situáciach sú klientom nápomocné. Dnes sme sa zamerali na Všeobecnú zdravotnú poisťovňu.


VšZP má mobilnú aplikáciu pre svojich poistencov dostupnú od októbra 2017. Keď zvládnete proces registrácie, zvolíte si 4-miestny PIN kód, ktorým sa budete prihlasovať do aplikácie.

Bez toho, aby ste do aplikácie zadali PIN kód sa sprístupní len SOS Karta prvej pomoci. V nej si možete zadať údaje: meno a telefónne číslo blízkej osoby , vaše chronické ochorenia, alergie, prípadne zoznam liekov, ktoré užívate. Ďalšie údaje sú prístupné len po zadaní PIN kódu.

Do aplikácie si môžete pridať aj vaše deti. Je to jednoduché, stačí napísať ich rodné čísla. Všetky zdravotné informácie o svojich deťoch tak máte hocikedy poruke, vrátane kartičky poistenca.

V aplikácii nájdete preukaz poistenca, ktorý je plnou náhradou papierovej kartičky.

foto
 
V časti Moje zdravie sú uvedené informácie o vašich návštevách u lekára. Vidíte tu názov zdravotného zariadenia, meno lekára a vykonané úkony. Ak tieto informácie nezodpovedajú skutočnosti, môžete ich prostredníctvom apky reklamovať. Okrem predpísaných liekov a výkonov vidíte aj liekové interakcie.
V časti Do lekárne vidíte zoznam receptov, ktoré ste si ešte z lekárne nevyzdvihli. Pri čiarovom kóde nájdete informáciu, či k výberu lieku potrebujete aj papierový recept. Ak k vášmu predpísanému lieku existujú aj lacnejšie lieky s rovnakou účinnou látkou, v tejto časti sú zobrazené. Služba umožňuje preposlať predpísaný recept aj vašim blízkym pomocou ikonky share.

V časti V mojom okolí vás apka nasmeruje do najbližších ambulancií, pohotovostí, lekární a ďalších zariadení vo vašom okolí. Aplikácia ponúka aj možnosť navigácie do vybraného zariadenia. Na škodu je, že nie pri každom poskytovateľovi sú uvedené ordinačné hodiny a telefónne číslo.

V časti Moji lekári a prevencia vidíte zoznam preventívnych prehliadok na aké máte nárok a dátum, kedy ste boli na preventívnej prehliadke posledný krát.

V apke nechýbajú ani kontakty na call centrum VšZP a zoznam najbližších pobočiek.

Aplikácia je dostupná pre mobilné telefóny s operačným systémom Android a Apple.

V ďalšom článku sa pozrieme na mobilnú aplikáciu zdravotnej poisťovne Dôvera. Zdravotná poisťovňa Union mobilnú aplikáciu nemá, klienti sa môžu zaregistrovať do online pobočky, ktorá však nemá všetky výhody mobilnej aplikácie.

Vyberáme z poistovne.sk

IMG_2905-R

Zdravotná poisťovňa Dôvera dosiahla vlani zisk takmer 20 mil. eur

Zdravotná poisťovňa Dôvera uzavrela minulý rok so ziskom 19,95 mil. eur. Poisťovňa z tejto sumy presunie 3,99 mil. eur do rezervného fondu, zvyšok poputuje do nerozdeleného zisku minulých rokov.
28.03.2024
Čítať viac o Zdravotná poisťovňa Dôvera dosiahla vlani zisk takmer 20 mil. eur
UNIZA_SF_1080x1080

Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Až 3x vyšší dopyt po absolventoch a 100%-ná zamestnanosť. Strojnícka fakulta UNIZA je miestom, kde sa formuje nasledujúca generácia moderných inžinierov, ktorí menia svet. Ak hľadáš životnú istotu, prelomové študijné odbory a technologických lídrov na slovenskom trhu - je to tvoja jasná voľba.
28.03.2024
Čítať viac o Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti

Aj keď tretina Slovákov Veľkú noc neoslavuje, počas Veľkej noci sa poisťovne stretávajú s nezvyčajnými poistnými udalosťami. Prinášame vám výber tých najlepších.
28.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti

Vyberáme z banky.sk