Desať dní po víchrici sa počet škôd zdvojnásobil

Týždeň po víchrici, ktorá sa Slovenskom prehnala 9. až 11. marca stúpol počet nahlásených škôd v Allianz – Slovenskej poisťovni na vyše dvojnásobok.





  • Počet škôd po víchrici z druhého marcového víkendu stúpol na 454
  • Silný vietor strhol strešnú krytinu a poškodil krov. Klientovi spôsobil škodu za 10-tisíc eur
  • Allianz – SP klientom odporúča hlásiť škody online
„K dnešnému dňu evidujeme spolu 454 poistných udalostí spôsobených víchricou v druhý marcový víkend. Celková výška škody presiahla viac ako 161-tisíc eur. Tri štvrtiny týchto škôd sú na privátnom majetku našich klientov, teda na domoch, bytoch a ďalších nehnuteľnostiach,“ bilancuje hovorkyňa Allianz – SP Lucia Muthová.

Najviac hlásení prišlo z okresov Bardejov, Martin, Poprad, Žilina a Liptovský Mikuláš. Silný vietor najčastejšie ničil strechy, keď odfúkol strešné krytiny, zroloval plechy, či zhodil celé komíny a poškodil oplotenia domov popadanými stromami, konármi a lietajúcimi predmetmi. Viacerí klienti nahlásili poškodenie záhradných altánkov, záhradných nábytkov, trampolín, detských hojdačiek a preliezačiek a tiež konštrukcie bazénov. „V jednom prípade silný vietor strhol strešnú krytinu domu a výrazne poškodil krov. Škoda sa vyšplhala na 10-tisíc eur. V ďalších dvoch prípadoch vietor kompletne zničil strechy domov, keď strhol škridlovú krytinu a inému klientovi zroloval plechovú strechu,“ hovorí L. Muthová. Mohutný vietor, ktorý na niektorých miestach dosahoval aj 100 kilometrov za hodinu, na viacerých miestach Slovenska spôsobil výpadky elektriny a následné škody na elektrospotrebičoch, vykurovacích zariadeniach a čerpadlách.

ŠKODY PO VÍCHRICI KRYJE UŽ ZÁKLADNÝ BALÍK POISTENIA


Škoda na byte, dome či inej stavbe je v rámci poistenia nehnuteľnosti krytá z rizika živel, kde patrí aj víchrica. Toto riziko je v Allianz – SP súčasťou už základného balíka poistenia nehnuteľnosti. „Klientom odporúčame nahlásiť vzniknuté škody čo najskôr, najlepšie online, prostredníctvom našej webstránky, kde je možné vložiť aj fotografie poškodeného majetku,“ uzatvára L. Muthová.
 
Allianz - Slovenská poisťovňa, a. s., pôsobí na slovenskom poistnom trhu už niekoľko desiatok rokov a je trhovým lídrom v poskytovaní vysoko kvalitných služieb a produktov. Patrí do poisťovacej skupiny Allianz Societas Europaea, ktorá spravuje zmluvy miliónov klientov v regióne strednej a východnej Európy.

(PR servis)

 

Vyberáme z poistovne.sk

UNIZA_SF_1080x1080

Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Až 3x vyšší dopyt po absolventoch a 100%-ná zamestnanosť. Strojnícka fakulta UNIZA je miestom, kde sa formuje nasledujúca generácia moderných inžinierov, ktorí menia svet. Ak hľadáš životnú istotu, prelomové študijné odbory a technologických lídrov na slovenskom trhu - je to tvoja jasná voľba.
28.03.2024
Čítať viac o Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!
918_nemocnicabory3-redakcia

Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023

Tieto nemocnice hodnotia pacienti ako najlepšie.
27.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023
man-with-glasses-driving

10 najlepších autoservisov za rok 2023

Toto sú najlepšie autoservisy na Slovensku. Poznáte ich?
25.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o 10 najlepších autoservisov za rok 2023

Vyberáme z banky.sk