Asistenčné služby 2. časť (poistenie nehnuteľnosti a domácnosti)

Viete, že asistenčné služby môžete využiť aj v iných prípadoch ako je škodová udalosť? Pozreli sme sa na situácie, kedy vám vedia pomôcť.





Asistenčné služby poskytujú poisťovne k rôznym typom poistenia, napríklad k cestovnému poisteniu, poisteniu auta, ale aj k poisteniu nehnuteľnosti. Minule sme sa venovali asistenčným službám k poisteniu vozidiel, dnes sa pozrieme na poistenie nehnuteľnosti a domácnosti.

Asistenčné služby k poisteniu nehnuteľnosti


Pri poistení nehnuteľnosti asistenčné služby nemusia byť automaticky súčasťou poistenia. "V balíku Excelent poistenia nehnuteľnosti a domácnosti ProDomo majú klienti zahrnuté asistenčné služby automaticky. Prostredníctvom nášho zmluvného partnera Global Assistance Slovakia vieme pomôcť pri technickej havárii, pri zablokovaní dverí či neobývateľnosti bytu/domu. Dohodneme tiež návštevu odborníkov, ako je inštalatér, elektrikár, kúrenár, plynár, sklenár či pokrývač. Zorganizujeme dopravu spojenú s opravou poškodeného skla, ale aj odstránenie a odvoz zvyškov a škôd v prípade nepredvídateľných udalostí. Klienti, ktorí si vyberú nižší balík poistenia nehnuteľnosti a domácnosti ProDomo, môžu si asistenčné služby doplatiť," hovorí Peter Žilka, zástupca riaditeľa úseku neživotného poistenia KOMUNÁLNEJ poisťovne.

Asistenčné služby vám pomôžu:
  • poskytnú vám rady, ako postupovať v prípade poistnej udalosti a oznámia ju za vás do poisťovne
  • v prípade technickej havárie alebo zablokovaných/zabuchnutých dverí
  • zabezpečiť odborníka ako je zámočník, inštalatér, elektrikár, kúrenár, plynár, sklenár či pokrývač
  • zabezpečiť dopravu spojenú s opravou poškodeného skla
  • vyčistenie a vysušenie domácnosti
  • núdzové ubytovanie

Netreba však zabúdať, že vo väčšine prípadov vám poisťovňa pomôže zavolať montérov, ale za ich služby musíte uhradiť z vlastného vrecka. Pomoc odborníka ide na účet poisťovne len v stave núdze. V poistných podmienkach sú uvedené ak limity poistného plnenia. Ak sa "vybuchnete" a zámočník bude musieť vyvŕtať zámok, poisťovňa vám nový preplatí len do určitej výšky.

Lista Odporucame
Výhodou asistenčných služieb je to, že sú k dispozícii nepretržite 24 hodín denne. V prípade potreby stačí keď zavoláte na call centrum. Nemusíte obvolávať opravárov a hľadať takého, ktorý má čas, aby ku vám prišiel.

Vyberáme z poistovne.sk

UNIZA_SF_1080x1080

Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Až 3x vyšší dopyt po absolventoch a 100%-ná zamestnanosť. Strojnícka fakulta UNIZA je miestom, kde sa formuje nasledujúca generácia moderných inžinierov, ktorí menia svet. Ak hľadáš životnú istotu, prelomové študijné odbory a technologických lídrov na slovenskom trhu - je to tvoja jasná voľba.
28.03.2024
Čítať viac o Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!
918_nemocnicabory3-redakcia

Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023

Tieto nemocnice hodnotia pacienti ako najlepšie.
27.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023
man-with-glasses-driving

10 najlepších autoservisov za rok 2023

Toto sú najlepšie autoservisy na Slovensku. Poznáte ich?
25.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o 10 najlepších autoservisov za rok 2023

Vyberáme z banky.sk