Finančná správa začína certifikovať registračné pokladnice pre projekt eKasa

Správca daní zverejnil na svojom portáli tlačivá k žiadostiam o certifikáciu pokladničného programu a chráneného dátového úložiska.


Výrobcovia, dovozcovia či distribútori registračných pokladníc si môžu dať certifikovať svoje pokladne pre projekt eKasa. Finančná správa zverejnila na svojom portáli tlačivá k žiadostiam o certifikáciu pokladničného programu a chráneného dátového úložiska. Žiadosti môžu podávať výrobcovia registračných pokladníc tak, aby sa podnikatelia mohli začať k systému pripájať už od 1. apríla.

Finančná správa zároveň poskytuje osobné konzultácie výrobcom tak, aby proces certifikácie zjednodušila a pomohla im s čo najrýchlejšou implementáciou zariadení do praxe. Od 1. apríla 2019 sa totiž musia k systému pripojiť všetky novovzniknuté prevádzky, resp. nové pokladnice, všetky ostatné subjekty postupne od apríla do júla 2019.

Finančná správa tiež výrobcom online registračných pokladníc postupne sprístupňuje integračné prostredie, v ktorom si môžu svoje pokladnice otestovať, pričom svoje technické riešenia konzultujú so zástupcami finančnej správy. Po úspešnom otestovaní môžu svoje riešenie predložiť na certifikáciu. Zoznam spoločností, ktorým finančná správa udelí certifikát, bude zverejnený.

Podnikatelia, resp. majitelia existujúcich prevádzok sa budú môcť k systému postupne pripájať od 1. apríla 2019 do 1. júla 2019. Podnikatelia, ktorí majú záujem už teraz sa online pripojiť na finančnú správu a zasielať pokladničné doklady, si môžu zriadiť virtuálnu registračnú pokladnicu, ktorá bude automaticky, bez ďalšieho nutného zásahu podnikateľa, spĺňať všetky zákonné podmienky účinné od 1. apríla 2019.
 

Vyberáme z poistovne.sk

IMG_2905-R

Zdravotná poisťovňa Dôvera dosiahla vlani zisk takmer 20 mil. eur

Zdravotná poisťovňa Dôvera uzavrela minulý rok so ziskom 19,95 mil. eur. Poisťovňa z tejto sumy presunie 3,99 mil. eur do rezervného fondu, zvyšok poputuje do nerozdeleného zisku minulých rokov.
28.03.2024
Čítať viac o Zdravotná poisťovňa Dôvera dosiahla vlani zisk takmer 20 mil. eur
UNIZA_SF_1080x1080

Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Až 3x vyšší dopyt po absolventoch a 100%-ná zamestnanosť. Strojnícka fakulta UNIZA je miestom, kde sa formuje nasledujúca generácia moderných inžinierov, ktorí menia svet. Ak hľadáš životnú istotu, prelomové študijné odbory a technologických lídrov na slovenskom trhu - je to tvoja jasná voľba.
28.03.2024
Čítať viac o Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti

Aj keď tretina Slovákov Veľkú noc neoslavuje, počas Veľkej noci sa poisťovne stretávajú s nezvyčajnými poistnými udalosťami. Prinášame vám výber tých najlepších.
28.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti

Vyberáme z banky.sk