VšZP chce obstarať lieky pre krv a krvotvorné orgány

Celková odhadovaná cena zákazky je takmer 1,7 mil. eur bez DPH.


Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) chce obstarať lieky pre krv a krvotvorné orgány. Podľa oznámenia o vyhlásení verejného obstarávania je celková odhadovaná cena zákazky takmer 1,7 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty.

Ako sa uvádza v súťažných podkladoch, ide o skupinu liekov, ktorá je indikovaná pri profylaxii a liečbe krvácavých stavov spôsobených vrodeným nedostatkom faktoru VIII (hemofília A). VšZP chce kúpiť 4 750 liekov na obdobie dvoch rokov.

Predmet zákazky bude financovaný z prostriedkov Všeobecnej zdravotnej poisťovne s tým, že verejný obstarávateľ neposkytuje preddavok. V obstarávaní sa počíta aj so zábezpekou, do lehoty na predkladanie ponúk uchádzač zabezpečí viazanosť ponuky v sume 10 tisíc eur.

Podľa informácií zverejnených v Dodatku k Úradnému vestníku EÚ je lehota na predkladanie ponúk alebo žiadostí o účasť do 11. marca 2019. Ponuku môže predložiť podľa súťažných podkladov okrem uchádzača aj skupina dodávateľov. Uchádzač nemôže byť v tom istom postupe zadávania zákazky členom skupiny dodávateľov, ktorá predkladá ponuku.
 

Vyberáme z poistovne.sk

918_nemocnicabory3-redakcia

Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023

Tieto nemocnice hodnotia pacienti ako najlepšie.
27.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023
man-with-glasses-driving

10 najlepších autoservisov za rok 2023

Toto sú najlepšie autoservisy na Slovensku. Poznáte ich?
25.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o 10 najlepších autoservisov za rok 2023
60878

Aké doklady potrebujem pre poisťovňu pri hlásení poistnej udalosti?

Pri rôznych typoch škodových udalostí je potrebné predložiť rôzne typy dokladov. Pozrite si praktický prehľad, aké doklady bude poisťovňa od vás vyžadovať.
22.03.2024 | Katarína Macková
Čítať viac o Aké doklady potrebujem pre poisťovňu pri hlásení poistnej udalosti?

Vyberáme z banky.sk