Asistenčné služby - 1. časť (poistenie auta)

Viete, že asistenčné služby môžete využiť aj v iných prípadoch ako je škodová udalosť? Pozreli sme sa na situácie, kedy vám vedia pomôcť.





Asistenčné služby poskytujú poisťovne k rôznym typom poistenia, napríklad k cestovnému poisteniu, poisteniu auta, ale aj k poisteniu nehnuteľnosti. Dnes sa pozrieme na poistenie auta.

Asistenčné služby k PZP


Na asistenčné služby sa môžete obrátiť nielen v prípade nehody, ale aj v prípade, keď potrebujete na ceste pomoc. Klientom sú k dispozícii 24 hodín denne.

Typické prípady, kedy klienti ocenia pomoc asistančných služieb:
  • stratíte kľúče od auta, alebo si ich zabuchnete v aute
  • natankujete nesprávne palivo
  • na ceste vám dojde palivo
  • ostanete stáť na ceste, lebo máte vybitú batériu
  • oprava defektu
  • potrebujete odtiahnuť auto do servisu, či poskytnúť náhradné vozidlo
  • zabezpečenie ubytovania pre posádku v prípade nepojazdnosti vozidla
Asistenčné služby vám pomôžu aj v zahraničí, hovorí Marek Havriľák, vrchný riaditeľ úseku poistenia motorových vozidiel poisťovne Generali: „V prípade potreby zorganizujeme a uhradíme opravu vozidla na mieste nehody, odtiahnutie vozidla do najbližšieho servisu, úschovu nepojazdného vozidla či odtiahneme vozidlo do miesta trvalého bydliska poisteného, ak je zrejmé, že oprava bude trvať dlhšie ako 7 dní.“

Každá poisťovňa má v poistných podmienkach uvedený zoznam služieb, ktoré vám poskytnú v rámci asistencie. Odporúčame vám vopred si prečítať, ktoré služby vaša poisťovňa poskytuje a v akých limitoch. Niektoré služby, napríklad vybavenie tlmočníka pri policajnom vyšetrovaní, vám síce poisťovňa zabezpečí, ale hradiť si ho musíte z vlastného vrecka. Pri natankovaní nesprávneho paliva, na náklady poisťovne pôjde vyčerpanie nesprávneho paliva, avšak palivo si už hradíte z vlastného.

Poisťovne ponúkajú aj nadštandardné asistenčné služby, ktoré sú síce drahšie ale je ich viac a majú vyššie limity plnenia. Asistenčné služby sú dostupné aj k havarijnému poisteniu.

Odporúčanie: vždy sa informujte na úkony, ktoré poisťovňa preplatí a ktoré musíte uhradiť z vlastného vrecka, aby vás konečný účet neprekvapil.

Vyberáme z poistovne.sk

UNIZA_SF_1080x1080

Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Až 3x vyšší dopyt po absolventoch a 100%-ná zamestnanosť. Strojnícka fakulta UNIZA je miestom, kde sa formuje nasledujúca generácia moderných inžinierov, ktorí menia svet. Ak hľadáš životnú istotu, prelomové študijné odbory a technologických lídrov na slovenskom trhu - je to tvoja jasná voľba.
28.03.2024
Čítať viac o Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!
918_nemocnicabory3-redakcia

Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023

Tieto nemocnice hodnotia pacienti ako najlepšie.
27.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023
man-with-glasses-driving

10 najlepších autoservisov za rok 2023

Toto sú najlepšie autoservisy na Slovensku. Poznáte ich?
25.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o 10 najlepších autoservisov za rok 2023

Vyberáme z banky.sk