Za škody na vozidlách vyplatila Allianz – SP každý deň 380-tisíc eur

Každá druhá poistná udalosť, ktorú minulý rok nahlásili klienti Allianz – Slovenskej poisťovne, sa týkala poškodeného vozidla.






 
  • Až 61 % nákladov na poistné plnenia v minulom roku tvorili škody na vozidlách
  • Každý deň nahlásili klienti Allianz – SP v priemere 655 škôd
  • Za poškodený tovar určený na export vyplatila Allianz – SP vyše pol milióna eur
„V roku 2018 sme riešili až 105 096 poistných udalostí z povinného zmluvného a havarijného poistenia, za ktoré sme našim klientom vyplatili každý deň v priemere 380-tisíc eur. Za celý minulý rok boli náklady za škody na vozidlách viac ako 138 miliónov eur, čo predstavuje 61 percent vyplateného poistného plnenia za všetky poistné udalosti dohromady,“ bilancuje riaditeľ odboru likvidácie poistných udalostí Allianz – SP Milan Rajec.


1

 

KAŽDÝ DEŇ CEZ 600 ŠKÔD


Každý deň nahlásili klienti Allianz – SP v priemere 655 škôd. Za celý rok 2018 ich bolo spolu 238-tisíc, čo je porovnateľné s predchádzajúcim rokom. „Za všetky vzniknuté poistné udalosti sme klientom vyplatili vyše 227 miliónov eur,“ dopĺňa M. Rajec. Choroby, úrazy, úmrtia, PN-ky či chirurgické zákroky klientov Allianz – SP stáli vyše 37,7 milióna eur. Účet za škody na našich nehnuteľnostiach, domácnostiach a ostatnom majetku sa vyšplhal na takmer 11 miliónov eur a za priemyselné škody vyplatila Allianz – SP takmer 33,4 milióna eur.
 

ZNIČENÝ TOVAR ZA POL MILIONA EUR


Najväčšie poistné udalosti, ktoré Allianz – SP v minulom roku riešila boli najmä škody v priemysle a v poľnohospodárstve. „Riešili sme veľkú poistnú udalosť, kde tovar určený na export bol zničený krupobitím. Za škodu sme vyplatili viac ako pol milióna eur,“ konštatuje M. Rajec. Aj v ďalšom prípade úradoval rovnaký prírodný živel. V strede leta zasiahol ľadovec viaceré časti Slovenska a spôsobil rozsiahle škody na úrode. V jednom prípade zničil poľnohospodárovi úrodu kukurice a repky a pšenice ozimnej za vyše 380-tisíc eur, ďalšiemu poľnohospodárovi rovnako krupobitie zničilo úrodu pšenice a kukurice za 114-tisíc eur. Ďalšími väčšími poistnými udalosťami boli dva poškodené priemyselné stroje. Požiar zničil stroj na spracovanie potravín za 146-tisíc eur a porucha znefunkčnila poľnohospodársky obrábací stroj za 106-tisíc eur. Allianz – SP riešila aj haváriou zničené luxusné vozidlo za vyše 200-tisíc eur.
 
Allianz - Slovenská poisťovňa, a. s., pôsobí na slovenskom poistnom trhu už niekoľko desiatok rokov a je trhovým lídrom v poskytovaní vysoko kvalitných služieb a produktov. Patrí do poisťovacej skupiny Allianz Societas Europaea, ktorá spravuje zmluvy miliónov klientov v regióne strednej a východnej Európy

(PR servis)
 

Vyberáme z poistovne.sk

IMG_2905-R

Zdravotná poisťovňa Dôvera dosiahla vlani zisk takmer 20 mil. eur

Zdravotná poisťovňa Dôvera uzavrela minulý rok so ziskom 19,95 mil. eur. Poisťovňa z tejto sumy presunie 3,99 mil. eur do rezervného fondu, zvyšok poputuje do nerozdeleného zisku minulých rokov.
28.03.2024
Čítať viac o Zdravotná poisťovňa Dôvera dosiahla vlani zisk takmer 20 mil. eur
UNIZA_SF_1080x1080

Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Až 3x vyšší dopyt po absolventoch a 100%-ná zamestnanosť. Strojnícka fakulta UNIZA je miestom, kde sa formuje nasledujúca generácia moderných inžinierov, ktorí menia svet. Ak hľadáš životnú istotu, prelomové študijné odbory a technologických lídrov na slovenskom trhu - je to tvoja jasná voľba.
28.03.2024
Čítať viac o Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti

Aj keď tretina Slovákov Veľkú noc neoslavuje, počas Veľkej noci sa poisťovne stretávajú s nezvyčajnými poistnými udalosťami. Prinášame vám výber tých najlepších.
28.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti

Vyberáme z banky.sk